Home BLOGS 9 αγωνίσματα που δεν φανταζόταν κανείς ότι περιλαμβάνονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

9 αγωνίσματα που δεν φανταζόταν κανείς ότι περιλαμβάνονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

0
531

Τα συγκεκριμένα αγωνίσματα μπορεί να μην συμπεριλαμβάνονται σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο, είτε προσωρινά είτε για αρκετά χρόνια, αποτελούσαν μέρος της μεγαλύτερης διεθνούς διοργάνωσης.

 

1. Μακροβούτι

Εντασσόταν στην κατηγορία των αθλημάτων του υγρού στίβου και συμπεριλήφθηκε στους Ολυμπιακούς του 1904 στο Σεντ Λούις για πρώτη και τελευταία φορά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο αθλητής βουτούσε με δύναμη στο νερό κι έπρεπε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την αφετηρία χωρίς να κουνά τα άκρα του.

Ύστερα από 60 δευτερόλεπτα, οι αθλητές απέμεναν ακίνητοι στην επιφάνεια και οι κριτές μετρούσαν την απόσταση που είχε διανύσει ο καθένας. Οι συμμετέχοντες ήταν μόνο Αμερικάνοι και ο William Dickey, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

 

2. Πυροβολήστε τα περιστέρια

Εμφανίστηκε στους πρώτους Ολυμπιακούς του 1896, διοργάνωση κατά την οποία τα περιστέρια δεν ήταν αληθινά αλλά πήλινα.

Στους αγώνες του 1900 στο Παρίσι, οι διαγωνιζόμενοι καλούνταν να πετύχουν αληθινά κινούμενα περιστέρια!. Σύμφωνα με καταγραφές, πάνω από 300 πουλιά σκοτώθηκαν στη διάρκεια αυτού του αγωνίσματος. Εν τέλει με απόφαση της επιτροπής των αγώνων, στο Λονδίνο το 1908 δημιουργήθηκαν χάρτινα ομοιώματα ελαφιών που αποτέλεσαν τον στόχο για τους αθλητές.

 

 

3. Διελκυστίνδα

Συμπεριλήφθηκε στους Αγώνες την εικοσαετία 1900-1920. Η κάθε ομάδα συμμετείχε με οκτώ άνδρες κι έπρεπε η νικήτρια ομάδα να τραβήξει την αντίπαλό της περίπου 2 μέτρα.

Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν συνήθως οι Βρετανοί που ήταν στην πλειονότητά τους αστυνομικοί του Λονδίνου. Είχαν κερδίσει δύο χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλια όσα χρόνια η διελκυστίνδα θεωρείτο Ολυμπιακό άθλημα.

 

4. Αναρρίχηση με σχοινί

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 εμφανίστηκε ως μη επίσημο αγώνισμα. Αρχικά κρινόταν ο τρόπος αναρρίχησης και η ταχύτητα, ενώ μετέπειτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 20ού αιώνα οι αθλητές ανταγωνίζονταν να φθάσουν στην κορυφή. Το άθλημα καταργήθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1932.

Κορυφαία στιγμή του αθλήματος, ήταν η πρωτιά του Αμερικανού γυμναστή George Eyser το 1904 αν και είχε ξύλινο πόδι. 

 

5. Σόλο συγχρονισμένη κολύμβηση

Εμφανίστηκε το 1984 στο Λος Άντζελες και συνεχίστηκε στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988 και της Βαρκελώνης το 1992. Αν και αποκλειστικά γυναικείο άθλημα, έγινε αρκετά δημοφιλές εξελισσόμενο ομαδική συγχρονισμένη κολύμβηση.

 

6. Κροκέ

Η μια και μοναδική φορά που διεξήχθη, ήταν στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 1900. Συμμετέχοντες ήταν σχεδόν αποκλειστικά Γάλλοι ενώ υπήρξε μόνο ένας θεατής! Είναι το πρώτο άθλημα στο οποίο συμμετείχαν γυναίκες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων των Ολυμπιακών του Παρισιού το κροκέ ήταν παιχνίδι «που δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό».

 

7. Ροκέ

 Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σαν Λούις το 1904 και έχει πολλές ομοιότητες με το κροκέ. Καταργήθηκε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908, καθώς ήταν διαδεδομένο μόνο στη Βόρεια Αμερική

 

8. Μονομαχία

Είναι αξιοπερίεργο πως η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε αγώνισμα που συμπεριλήφθηκε στην ανεπίσημη Ολυμπιάδα του 1906 στην Αθήνα. Ευτυχώς οι πυροβολισμοί δεν αφορούσαν σε κανονικούς ανθρώπους, αλλά σε πλαστικές κούκλες, τις οποίες είχαν ντύσει με καπαρντίνες και οι αθλητές σημάδευαν από 20-30 μέτρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Αυστραλία πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, στην οποία το  32% των ερωτηθέντων επιθυμούσαν να δουν την αναβίωση του αθλήματος στους Καλοκαιρινούς Αγώνες.

 

9. Άλμα εις μήκoς από άλογο!

Εμφανίστηκε στο Παρίσι το 1900 και μεγάλο ρόλο έπαιζε η αλτική ικανότητα του αλόγου! Ο νικητής από τους στάβλους του Βέλγου Constant van Langendonck, Extra Dry, έφτασε τα 6.10 μέτρα μήκος, πολύ χαμηλότερο από το ρεκόρ άλματος από άνθρωπο που είναι στα 8.95!

 

Οδηγός για το πέος σου: Μάθε άγνωστες λεπτομέρειες για τον πιο πιστό σου φίλο!