HomeBLOGSΑυτές είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1972 εως σήμερα!

Αυτές είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1972 εως σήμερα!

Η τελετή έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας πλησιάζει (5 Αυγούστου) και είναι ευκαιρία να θυμηθούμε όλες τις μασκότ των διοργανώσεων από το 1972 εως σήμερα.

 

Το πολύχρωμο σκυλάκι Waldi ήταν η πρώτη επίσημη μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων και αποτέλεσε έμπνευση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου (Γερμανία) το 1972.

 

Στους αγώνες του Μόντρεαλ του Καναδά, το 1976 παρουσιάστηκε ο Amik, ο κάστορας! 

 

Ο Misha, ή Mishka είναι ίσως από τις πιο δημοφιλείς μασκότ και εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980. Σχεδιαστής του ήταν ο εικονογράφος παιδικών βιβλίων  Victor Chizhikov, και το όνομα αποτελεί υποκοριστικό του “Μιχάλης”.

 

Στο Λος Άντζελες , το 1984 στις παρουσιάστηκε ο αετός “Sam the (olympic) Eagle” που είναι “εθνικό πουλί” των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Στη Σεούλ το 1988  (Νότια Κορέα) έχουμε το τιγράκι με το όνομα Hodori .

 

Αργότερα στη Βαρκελώνη (Ισπανία 1992), μασκότ της διοργάνωσης είναι ένα “τσοπανόσκυλο” που ονομάζεται Cobi και το σχέδιο του από τον Javier Marishal θυμίζει την τεχνοτροπία του Πικάσο!

 

To 1996 στην Ατλάντα εμφανίζεται ο Izzy, όνομα που προκύπτει από την φράση “What is it?” (Whatizit)

 

Στο Σίδνεϊ το 2000, είχαμε ως μασκότ μια ενδιαφέρουσα τριάδα αυτοχθόνων που συμβόλιζαν τη Γη, τον Αέρα και το Νερό. Ο Olly, o Syd και η Millie. 

 

 

 Στους Ολυμπιακούς αγώνες της χώρας μας το 2004, είχαμε την πρωτοτυπία να έχουμε ως μασκότ 2 ανθρωπόμορφες φιγούρες. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην ιστορία των Θερινών Ολυμπιακών αγώνων. Ο Φοίβος και η Αθηνά, σύμφωνα με την μυθολογία ήταν αδέρφια που αντιπροσωπεύουν τη συμμετοχή και την ομαδικότητα κι όχι τη νίκη. Ο Φοίβος είναι εμπνευσμένος από τον θεό Απόλλωνα-Φοίβο, θεό της μαντικής, του ήλιου και της μουσικής, ενώ η Αθηνά από τη θεά της σοφίας. 

 

Η επιλογή των Κινέζων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, ήταν 5 καλότυχες κούκλες ονόματι Beibei, Jingjing, Huanhuan, Yingying, και Nini. Όλα μαζί τα ονόματα σχηματίζουν τη φράση ” 北京欢迎你 “, ή”  “Beijing huanying ni”, “που σημαίνει “Το Πεκίνο σας καλωσορίζει “.

 

Στο Λονδίνο το 2012 οι Wenlock και Mandeville που επιλέχθηκαν ως μασκότ, είναι κινούμενα σχέδια που απεικονίζουν δύο σταγόνες χάλυβα.  
 
 
Φτάνοντας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μια κίτρινη γάτα και ο αδερφός της με ένα… μάτσο πράσινα φύλλα στο κεφάλι θα συμβολίζουν την ποικιλία των φυτών στα δάση της Βραζιλίας και θα είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
 

Αυτά είναι τα τατουάζ που βρίσκουν πιο sexy οι γυναίκες στους άντρες!​

 

 

 

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...