Home BLOGS Επιστήμονες ανακάλυψαν μυστηριώδη γαλαξία που σχετίζεται με τον δικό μας!

Επιστήμονες ανακάλυψαν μυστηριώδη γαλαξία που σχετίζεται με τον δικό μας!

0
1299

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν μυστηριώδη γαλαξία, ολόιδιο με το δικό μας, που πιστεύεται ότι έχει τεμαχιστεί.

Αν και ο γαλαξίας έχει καταστραφεί ως επί το πλείστον, άφησε πίσω του μια ενδιαφέρουσα διαδρομή αποδεικτικών στοιχείων. Το σύμπαν είναι στοιχειωμένο από τα κομμάτια που έχουν μείνει πίσω, όπως ένα σχεδόν αόρατο φωτοστέφανο από αστέρια μεγαλύτερο από τον ίδιο τον γαλαξία της Ανδρομέδας και ένα φευγαλέο ρεύμα αστεριών, σημειώνουν οι ερευνητές.

Ο γαλαξίας ήταν διαιρεμένος σε κομμάτια από την Ανδρομέδα, τον πλησιέστερο γαλαξιακό μας γείτονα, ισχυρίζονται τα νέα χαρτιά. Αλλά ήταν κάποτε ο τρίτος μεγαλύτερος γαλαξίας…

 

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό γνωρίσει ότι το φωτοστέφανο των αστεριών περιείχε τα απομεινάρια των γαλαξιών. Αλλά φοβούνταν ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί μικρότεροι γαλαξίες που θα ήταν αδύνατο να μάθουν για κάποιο συγκεκριμένο.

 

Νέες προσομοιώσεις υπολογιστών τους επέτρεψαν να διαπιστώσουν ότι ενώ η Ανδρομέδα είχε φάει πολλούς γαλαξίες, πολλά από τα αστέρια που βρέθηκαν στο φωτοστέφανο προέρχονταν από έναν μεγαλύτερο τεμαχισμένο γαλαξία.

«Ήταν μια στιγμή τύπου Εύρηκα και τότε συνειδητοποιήσαμε ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για το εξωτερικό αστρικό φωτοστέφανο της Ανδρομέδας για να συμπεράνουμε τις ιδιότητες του μεγαλύτερου από αυτούς τους τεμαχισμένους γαλαξίες», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Richard D’Souza, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Michigan .

Αυτός ο γαλαξίας είναι σαν το χαμένο αδερφό μας.

 

“Οι αστρονόμοι μελέτησαν την τοπική ομάδα γαλαξιών – το Milky Way (Γαλαξία), την Ανδρομέδα και ό,τι αυτοί συνοδεύουν – για πολύ μεγάλο διάστημα. Ήταν συγκλονιστικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Γαλαξίας είχε ένα μεγάλο αδελφό και δεν το γνωρίζαμε ποτέ”, δήλωσε ο συν-συγγραφέας Bell, καθηγητής αστρονομίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διαμορφώνονται και εξελίσσονται οι γαλαξίες.

 

Εξηγεί επίσης την παράξενη συμπεριφορά στο δικό μας σύμπαν. Θα μπορούσε να απαντήσει στο γιατί, ο δορυφορικός γαλαξίας M32 που βρίσκεται κοντά στην Ανδρομέδα, έχει έρθει- ίσως να είναι ο επιζών πυρήνας αυτού του αδελφού που χάθηκε.

“Το M32 είναι περίεργο”, λέει ο Bell. “Παρόλο που μοιάζει με ένα συμπαγές παράδειγμα ενός παλαιού, ελλειπτικού γαλαξία, έχει πραγματικά πολλά νεαρά αστέρια. Είναι ένας από τους πιο συμπαγείς γαλαξίες του σύμπαντος…δεν υπάρχει άλλος γαλαξίας σαν αυτόν”.