Home BLOGS Ερευνητές ανακάλυψαν έργο τέχνης του Leonardo Da Vinci που μπορεί να είναι και το πρώτο του!

Ερευνητές ανακάλυψαν έργο τέχνης του Leonardo Da Vinci που μπορεί να είναι και το πρώτο του!

0
642

Ιταλοί μελετητές ισχυρίζονται ότι έχουν αποκαλύψει το πρώτο γνωστό κομμάτι της αναγεννησιακής μεγαλοφυΐας Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ο «Αρχάγγελος Γαβριήλ», ένα έργο ζωγραφισμένο σε κεραμεικό , υπογράφηκε από τον ίδιο και χρονολογείται από έναν καλλιτέχνη που πιστεύεται ότι είναι ο 18χρονος Ντα Βίντσι.

 

Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται σε μια υπογραφή και μια ημερομηνία χαραγμένη στη γραμμή της γνάθου του αγγέλου, μόλις ορατή με γυμνό μάτι. Διαβάζει το “Da Vinci Lionardo”, με την ημερομηνία της δημιουργίας του “1471.”

 

Μετά από τρία χρόνια επιστημονικών και καλλιτεχνικών ερευνών, ο καθηγητής Ernesto Solari, ιστορικός τέχνης και ειδικός στον Da Vinci, μαζί με την Ivana Rosa Bonfantino, ειδικός χειρογράφου, ανακοίνωσαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο γνωστό έργο του Da Vinci.

 

Το φιλοτεχνημένο σε κεραμικό έργο (διαστάσεων 20 επί 20 εκ.)  βρέθηκε από τους απογόνους της αριστοκρατικής οικογένειας Fenice του Ravello της Ιταλίας, δήλωσε ο Σολάρι. Δεν γνώριζαν την προέλευση του κομμάτι ή ότι ήταν ακόμη και ένας Ντα Βίντσι, αλλά ο Σολάρι είπε: «Ευτυχώς, συνειδητοποίησαν ότι κάτι έλαμπε περισσότερο από τα υπόλοιπα που βρέθηκαν όταν συμμάζευαν το σπίτι και τότε ήταν που μας φώναξαν “.

 

Ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει

 

Ο Bonfantino ανέλυσε αμέτρητα δείγματα του έργου του Leonardo, σημειώνοντας ότι η φήμη του εξελίχθηκε από τη νεολαία του, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο “αγώνας ήταν πολύ κοντά” μεταξύ των διαφόρων παραδειγμάτων και εκείνος που βρέθηκε στο πλακάκι.

“Η ιδέα που έχουμε σχηματίσει μέχρι τώρα για τον Da Vinci είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Mona Lisa, και το Μυστικό Δείπνο- The Last Supper- του ώριμου Leonardo. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια εικόνα του νεαρού Da Vinci.

 

 

Χάρη στο ότι αυτό το κομμάτι παρέμεινε με τους απογόνους της οικογένειας, ο Solari είπε: «Ήμασταν σε θέση να ανακατασκευάσουμε 500 χρόνια από την “ιστορία” του ψηφιδωτού». “Η ελπίδα μου είναι να παραμείνει στην Ιταλία – αποτελεί μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς”, δήλωσε ο Solari. “Αυτό το έργο τέχνης είναι το πιο πρώιμο έργο του Leonardo και φέρει την πιο παλιά υπογραφή του μέχρι στιγμής- είναι ανεκτίμητο.”