Home BLOGS Γεύση made in China! Τα τρία καλύτερα σημεία της Αθήνας που θα βρεις εκπληκτικό κινέζικο!

Γεύση made in China! Τα τρία καλύτερα σημεία της Αθήνας που θα βρεις εκπληκτικό κινέζικο!

0
1300

Είναι από τις κουζίνες που απλά δεν μπορείς να «μπουχτίσεις». Όσες φορές και αν δοκιμάσεις πάπια «Πεκίνου», σπρινγκ ρολς ή γλυκόξινα κρεατικά, δεν μπορείς να πεις απλά όχι σε ένα ακόμα.

 

 Και παρότι δεν θεωρείται από τις φτηνές «εισαγόμενες» κουζίνες της Ελλάδας, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις όσων θέλουν να ξεφύγουν μια στο τόσο από την πεπατημένη της ελληνικής. Ψάξαμε, βρήκαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα κατά την γνώμη μας εστιατόρια με κινέζικη κουζίνα!

 

Golden Phoenix

Χαρ. Τρικούπη και Γορτυνίας, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ: 210 8013588

Ξεκινάμε με την «παλιά καραβάνα» του χώρου, το οποίο μετρά 3 μαγαζιά σε όλη την Αττική. Το πρώτο αυτό της Κηφισιάς… Το Golden Phoenix ποντάρει στην προσεγμένη του κουζίνα για αυτό και έχει δημιουργήσει ένα όνομα στην «πιάτσα» εδώ και χρόνια. Αυθεντική ανατολίτικη ατμόσφαιρα και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, ενώ στον χώρο διαχέονται παραδοσιακές κινέζικες μελωδίες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τραγανά και αρωματικά spring rolls με την ζουμερή γέμιση λαχανικών, τα τηγανητά ντάμπλινγκς γεμιστά με χοιρινό ή τα εξαιρετικά won ton με θαλασσινά και κρεμώδες τυρί.

 

East Pearl

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα τηλ. 210-3211.218

Για όσους το έχουν ήδη επισκεφθεί, αυτό που μένει ως κριτική είναι ότι το εν λόγω μαγαζί Ίσως να είναι  το μοναδικό στη Ελλαδα που κάνει αυθεντική ψητή πάπια Πεκίνου. Παρόμοια τρως μόνο Λονδίνο, Νέα Υόρκη και φυσικά Πεκίνο. Παραδοσιακές συνταγές, άψογο σέρβις σε ένα κλασσικό περιβάλλον κινέζικου εστιατορίου.

 

Oriental Golden Sun

Δημ. Ράλλη 18, Μαρούσι, 210 8063 902.

Επιστρέφουμε βόρεια και πάμε προς Μαρούσι μεριά για να βρούμε ένα κινέζικο εστιατόριο με παραδοσιακό ντεκόρ και αυθεντικές γεύσεις .. Στο Oriental Golden Sun θα βρείτε όλα τα ασιατικά πιάτα σε ένα πλούσιο μενού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις γαρίδες τεμπούρα, το γλυκόξινο χοιρινό, και τα χορταστικά spring rolls. Για όσους είναι φαν της κουζίνας ενημερώνουμε ότι κάθε Κυριακή μπορείς να φας ότι θες και όσο θες από τον μπουφέ με 25 ευρώ! Όρεξη να έχεις!