HomeBLOGSΓιατί το χαμόγελο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο…

Γιατί το χαμόγελο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο…

Όχι ότι θέλει και ιδιαίτερη φιλοσοφία για το γεγονός ότι το χαμόγελο και το γέλιο κάνει πιο ποιοτική και ευχάριστη την ζωή σας αλλά… Ξέρατε τι κάνει στους γύρω σας;

 

Είχατε σκεφτεί ποτέ τι επίδραση έχει σε εσάς και στους φίλους, στους συγγενείς ή ακόμα και στους αγνώστους που σας περιβάλλουν; Παρακάτω θα δείτε και θα μάθετε πως αυτή η απλή έκφραση του προσώπου και των συναισθημάτων μπορεί να σας κάνει πιο «πλούσιο»!

 

1. Όπως έχουν δείξει και διάφορες μελέτες, το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη αλλά και η αδρεναλίνη και αυξάνει τις ορμόνες της χαράς και της ευχαρίστησης, όπως οι ενδορφίνες.

 

2. Το γέλιο έχει την τάση να μας χαλαρώνει, να μας ενεργοποιεί, και να δυναμώνει την καρδιά. Είναι το καλύτερο δωρεάν φάρμακο και χωρίς παρενέργειες.

 

3. Το ξέρατε ότι όταν γελάτε γίνεστε πιο ελκυστικοί και συμπαθείς στους άλλους; Όλοι θέλουν να βρίσκονται κοντά σε ένα άνθρωπο που γελά. Έτσι το γέλιο μας βοηθά να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους και να ενισχύσουμε τις σχέσεις.

 

4. Το γέλιο είναι μέρος του φλερτ. Συνήθως οι γυναίκες γελούν περισσότερο και οι άντρες δέχονται το γέλιο των γυναικών.

 

5. Τέλος το γέλιο είναι γνωστό ότι μας γυμνάζει και μας χαρίζει ομορφιά. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι χρησιμοποιούμε λιγότερους μύες όταν γελάμε, από ότι όταν κατσουφιάζουμε και έτσι κάνουμε λιγότερες ρυτίδες. Κατά την διάρκεια του γέλιου οι μύες του στομάχου συστέλλονται και διαστέλλονται, είναι κατά κάποιο τρόπο σαν να κάνουμε κοιλιακούς !

 

Τι περιμένετε λοιπόν; Χαρίστε ένα χαμόγελο στον εαυτό σας και σε αυτόν που είναι δίπλα σας!

 

Κάτι για να ξεχαστούμε… Μπορείς να τους βρεις όλους;

Το τέλος της «αθωότητας» χαρακτήρων της Disney… Γκράφιτι που ζωντανεύουν τους πιο «παραμυθένιους» εφιάλτες! Δείτε εικόνες…

Διαβαστε επισης

loading...