Home BLOGS Γιατί τα καλά και εκπαιδευτικά να βρίσκονται μόνο εκτός Ελλάδας; Μουσείο σε βάζει μέσα στο ανθρώπινο σώμα! Στην κυριολεξία!

Γιατί τα καλά και εκπαιδευτικά να βρίσκονται μόνο εκτός Ελλάδας; Μουσείο σε βάζει μέσα στο ανθρώπινο σώμα! Στην κυριολεξία!

0
430

Μην μας παρεξηγήσετε, καλή η Ακρόπολη, το μουσείο μας, ή μάλλον τα μουσεία μας, και τα αρχαία μας… αλλά κάτι άλλο πιο πρωτότυπο και πιο εκπαιδευτικό που θα χρησιμεύει για την ζωή μας είναι αυτό που ζητάμε. Και το βρήκαμε στην Ολλανδία!

 

Ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να μάθουν τα παιδιά να προσέχουν και να φροντίζουν το σώμα τους αν όχι από το να τα βάλουμε μέσα σε αυτό και να το γνωρίσουν από πρώτο χέρι; Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε πτυχή του σώματος, μέχρι το πιο μικροσκοπικό κύτταρο, αποκαλύπτει ότι είναι φτιαγμένο με φοβερό και θαυμάσιο τρόπο.

 

Μια επίσκεψη στο Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος, «Corpus Museum for Human Body» δίνει την δυνατότητα να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους για τα διάφορα όργανα, τα συστήματα και τις λειτουργίες τους.

Το κτίριο του μουσείου είναι ένα τεράστιο καθιστό σώμα, που υψώνεται σε 35 μέτρα, είναι  φτιαγμένο από γυαλί, ενώ το εσωτερικό του είναι ένα ακριβές αντίγραφο του ανθρώπινου σώματος.

 

corpus.jpg

 

Αφετηρία είναι τα πόδια, από όπου ξεκινάει η εντυπωσιακή περιήγηση μέσα στο Μουσείο, ενώ η διαδρομή συνεχίζεται προς το επάνω μέρος του σώματος, καταλήγοντας στους νευρώνες του εγκεφάλου.

 

de-reis-door-de-mens.jpg

 

humanbody02.jpg

 

Η ξενάγηση γίνεται από ειδικούς επιστήμονες και διαρκεί περίπου 55 λεπτά . Για ακόμα πιο αληθινή εμπειρία, έχουν τοποθετηθεί σε κάθε αίθουσα, ηχεία που αναπαριστούν τους ήχους του κάθε οργάνου.

 

 

Αυτό και αν είναι εκπαιδευτικό έτσι;;; Το ακούει κανείς κάπου εκεί σε κάποιο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ή κάτι άλλο έστω;;;;

 

Πέντε περιπτώσεις όπου η μόδα επηρεάστηκε από την εναλλακτική κουλτούρα…

Μήπως τους έχουμε ήδη απογοητεύσει; Δείτε πώς φαντάζονταν οι άνθρωποι του 1900 τη ζωή το 2000..