Home BLOGS Γιατί το trend των escape rooms έπιασε για τα καλά στην Αθήνα;

Γιατί το trend των escape rooms έπιασε για τα καλά στην Αθήνα;

0
525

Μήπως ήταν αυτό τελικά που έλειπε από τις επιλογές σου; Ένα εξωτερικό «επιτραπέζιο» παρεάτο παιχνίδι; Μόνο επιτραπέζιο δεν θα το έλεγες…. Βασικά τα escape rooms είναι μια κατηγορία από μόνα τους… Γιατί όμως τέτοιος πανικός;

 

Μια μόδα που μας συστήθηκε για τα καλά τα τελευταία 2-3 χρόνια, όχι ότι πριν δεν υπήρχαν, απλά δεν είχαν γίνει must στην νεολαία. Αλλά να που η εναλλακτική αυτή μορφή διασκέδασης μας έκανε να ξεκολλήσουμε από τα κινητά μας και τα tablet και να αρχίσουμε να στροφάρουμε από μόνοι μας λύνοντας γρίφους για… να ανοίξει η πόρτα.

 

Image result

 

Εμπνευσμένα από γνωστές ιστορίες, δολοφόνους, μελλοντικές καταστροφές, ακόμα και λίγο από αρχαία Ελλάδα έχουμε δει, πάντα ξεφυτρώνουν κάπου και νέα δωμάτια. Παλιά σπίτια ειδικά διαμορφωμένα που σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα της εκάστοτε εποχής του θέματος και ομαδική δουλειά. Λίγο η διακόσμηση, λίγο και η αντίστροφη μέτρηση και κάπως έτσι γίνεσαι adrenaline junkie.

 

Image result

 

Αυτό συνθέτει την πρόταση που έχουν να προσφέρουν αυτά τα puzzle rooms τα οποία θα λέγαμε οι κλειστοφοβικοί καλό θα είναι να τα αποφεύγουν.

 

Και γιατί να μην γίνει μεταδοτικό δηλαδή; Διασκεδάζεις το μυαλό σου παίζοντας, ψάχνοντας και συνδυάζοντας στοιχεία που θα λύσουν το κουβάρι του μυστηρίου. Όριο ηλικίας δεν έχει… από τα πριν τα είκοσι μέχρι τα όσα άντα θέλεις να είσαι. Τα escape rooms είναι alternative και για αυτό έγιναν η τρεντιά του ’15 και του ’16.

 

Image result for escape rooms

 

Σαν το Jenga ένα πράγμα… μόλις το αγγίξεις δεν ξεκολλάς!

 

Homosexual, transexual, bisexual, demisexual… Τελικά γιατί πρέπει να βάλουμε ταμπέλα στα σεξουαλικά μας;