Home BLOGS Η Alexa της Amazon αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινότητα μια για πάντα

Η Alexa της Amazon αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινότητα μια για πάντα

0
352

Είτε μετακομίζεις, είτε αλλάζεις δουλειά είτε απλά προσπαθείς να μαντέψεις τι φαγητό σε περιμένει απόψε, η έξυπνη ομιλούσα ψηφιακή βοηθός του Amazon, που ακούσει στο όνομα Alexa, θα σε βοηθήσει να τα βγάλεις πέρα με ό,τι χρειάζεσαι μέσα στη μέρα.

Η Alexa από τον ερχόμενο μήνα έρχεται να ενδυναμώσει τα smart speakers του Amazon Echo. Η εφαρμογή της Alexa αναμένεται να μπει στο «πλήρωμα» της τεχνητής νοημοσύνης, μαζί με το Google assistant, τη Siri της Apple και πολλών άλλων για να γίνει ο παντάχού παρών ψηφιακός βοηθός κάθε χρήστη.

Σχεδιασμένη να περιμένει για την κάθε εντολή σας, παραμένει πρόκληση το πώς μπορούμε να αντισταθούμε στη νέα ψηφιακή ευφυία και να παραμείνουμε χρήσιμοι, από τη στιγμή που η καινοτομία ενός ομιλούντα φωνητικού βοηθού είναι πλέον γεγονός.

H Alexa πέρα από το ότι μπορεί να απαντήσει σε ασήμαντες ερωτήσεις (τι καιρό κάνει σήμερα, πόσο απέχει αυτό το μαγαζί από το σπίτι μου), διαθέτει 10.000 δεξιότητες στην Αυστραλία. Μπορεί να φτιάξει λίστες σούπερ μάρκετ, λίστες με πράγματα που πρέπει να γίνουν είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά είτε στο γραφείο, να ρυθμίσει ξυπνητήρια, να τσεκάρει ραντεβού και να μεταδώσεις προγνώσεις καιρού.

Η Alexa πρόσφατα απέκτησε και την ικανότητα να ξεχωρίζει φωνές και να μεταφέρει εξατομικευμένες πληροφορίες/αποτελέσματα για κάθε μέλος της οικογένειας.

Μπορείτε να τη ρωτήσετε για τις ειδήσεις, για τις ώρες αιχμής στην κίνηση, οι γνώσεις της μπορούν να συμπτυχθούν σε δελτία ειδήσεων από το SBS και το Macquarie National News.

Επίσης η Alexa μπορεί να ανακαλέσει 50.000 συνταγές από το taste.com. να παραγγείλει πίτσα, να κάνει κράτηση σε εστιατόριο, καθώς και να τσεκάρει ώρες προβολών ταινιών.

Η Alexa μπορεί να ψάξει για δουλειές με συγκεκριμένα φίλτρα, διαβάζοντας μια λίστα, επιτρέποντας σου να ζητήσεις περισσότερες λεπτομέρειες μέσω email, ενώ σε συνδέει και με αναζητήσεις που έχουν να κάνουν με μεσιτικά γραφεία ή αγγελίες για ενοικίαση/πώληση σπιτιού.

 

1516712837761_1.jpg

 

Ακόμα μπορεί να σε ενημερώσει για το υπόλοιπο του λογαριασμού σου, τα τραπεζικά ισοζύγια, τις καθυστερήσεις πτήσεων, τους λογαριασμούς του σπιτιού, χωρίς καν να χρειαστεί να κοιτάξεις το κινητό σου ή να λάβεις την αλληλογραφία σου. Βοηθάει στο συντονισμό εργασιών μέσα στο σπίτι καθώς και στη λειτουργία άλλων οικιακών συσκευών.

Απ’ότι ακούγεται στα επιχειρηματικά λόμπι, η Alexa ήρθε για να μείνει. Είναι πανέξυπνη (τεχνητά αλλά ok), έχει την απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση της κάνεις (σχεδόν) και στο μέλλον προβλέπεται να μπορεί να μεταφέρεις χρήματα από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, ακόμα και να εμπορεύεσαι ή να ανταλλάσεις προιόντα μόνο μέσω της φωνητικής σου εντολής.

Creepy αλλά cool.