Home BLOGS Και μετά την ρύπανση τι; Δεν είναι μόνο τα εγχώρια που πρέπει να μας απασχολούν.. αλλά και τα παγκόσμια!

Και μετά την ρύπανση τι; Δεν είναι μόνο τα εγχώρια που πρέπει να μας απασχολούν.. αλλά και τα παγκόσμια!

0
571

Όχι ότι και εμείς εδώ προσπερνάμε την γενική εικόνα που αφήνουν πίσω οι λουόμενοι στην θάλασσα και επικεντρωνόμαστε στην πρόσφατη τραγική θαλάσσια ρύπανση. Το φαινόμενο της μόλυνσης των θαλασσών είναι παγκόσμιο και δυστυχώς η Ελλάδα δεν μένει εκτός από την λίστα των χωρών που δεν φροντίζουν το περιβάλλον.

 

Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε για 5 «τέρατα» που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό θαλάσσιας ρύπανσης στον κόσμο.

 

Το 60% της μόλυνσης των ωκεανών από πλαστικά προέρχεται από 5 μόλις χώρες και… δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εξέπληξε το πόρισμα.

 

Ένα επιβλητικό 55 με 60 τοις εκατό της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς μας προκαλείται από μόλις πέντε χώρες.

Πιθανότατα η πρώτη που θα ερχόταν στο μυαλό σας να ήταν η Αμερική έτσι; Λοιπόν όχι. Σύμφωνα με την μελέτη Stemming the Tide η οποία διεξήχθη ,από την Ocean Conservancy, είναι η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ που είναι υπεύθυνες για το μερίδιο του λέοντος στο πλαστικό που καταλήγει στον ωκεανό.

Το πλαστικό στους ωκεανούς μας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και όχι μόνο επειδή φαίνεται φρικτό. Έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην άγρια φύση της θάλασσας και μπορεί να είναι και άσχημα νέα για τον άνθρωπο.. καθώς το πλαστικό σπάει και μπαίνει στην τροφική μας αλυσίδα.