Home BLOGS Κατέβασε τη Babbel και μάθε να μιλάς όποια γλώσσα θες

Κατέβασε τη Babbel και μάθε να μιλάς όποια γλώσσα θες

0
471

Στις μέρες μας οι πλατφόρμες, εκπαίδευσης για ό,τι μπορεί να βάλει ο νους, είναι πολύ must και ποικίλλουν και σε αντικείμενο εκμάθησης και σε μέθοδο, τακτική και σε λειτουργία.

Πλέον χρησιμοποιούμε applications σχεδόν για τα πάντα, από τη σωματική μας υγιεινή, το ντύσιμο, την ανεύρεση δρόμων, το editing φωτογραφιών και βίντεο, ακόμα και στο να γνωρίσουμε κόσμο.

 

Γιατί οι εκπαιδευτικές εφαρμογές (educational apps) είναι όμως τόσο δημοφιλείς;

 

Για αρχή είναι απίστευτα βολικό να μαθαίνεις το οτιδήποτε από μια φορητή συσκευή pocket size. Επιπλέον οι καλύτερες εφαρμογές είναι εύκολες στη χρήση τους, διαδραστικές και ευπροσάρμοστες, τόσο όσο χρειάζεται για να σε τουμπάρουν και να σε βάλουν κάτω να μάθεις 5 πράγματα.

Χρειάζεται να είσαι πρόθυμος να μάθεις και να διαβάσεις και γενικά ένθερμος, καθώς εννοείται ότι αυτά τα apps δε δημιουργήθηκαν με σκοπό να αντικαταστήσουν τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο ή τα ξενόγλωσσα αναγνωστικά που χρησιμοποιούν οι μαθητές, αλλά να δώσουν ένα καλό boost για να σε κάνουν ακόμα καλύτερο.

 

 

 

Οπότε τσέπωσε 5 tips για να μάθεις γρήγορα, ανώδυνα κι ευχάριστα μέσω της Babbel:

 

  1. Να μαθαίνεις από διαφορετικές πηγές μεταξύ τους, όχι μόνο από εφαρμογές. Τα apps δεν είναι το Άγιο Δισκοπότηρο και ούτε κάνουν θαύματα μόνα τους.
  2. Ξεκαθάρισε ποιο είναι το κίνητρο σου και βάλε τάξη στο πρόγραμμα σου. Θα σε διευκολύνει κι επίσης τα καλά apps είναι έτσι δομημένα που σε βοηθούν στο να συνδυάσεις τις σπουδές σου με ό,τι άλλο έχεις να κάνεις μέσ’τη μέρα.
  3.  Να θυμάσαι ότι μια εφαρμογή είναι απλά ένα εργαλείο. Οι προγραμματιστές των apps όταν τις φτιάχνουν, λαμβάνουν υπ’ όψην τα εθιστικά στοιχεία που ενυπάρχουν στα video games και τα εφαρμόζουν σε κεπαιδευτικά apps.
  4. Να δίνεις feedback στις εταιρίες κατασκευής των εφαρμογών. Το χρειάζονται για να βελτιωθούν, να τροποποιήσουν λειτουργίες, να προσθέσουν άλλες. Είναι θέμα δαρβινικής εξέλιξης για εκείνους η δική σου ανταπόκριση και αξιολόγηση.
  5. Κοινοποίησε το. Δεν εννοώ δημοσίευσε το στο Facebook, twitter, κλπ κλπ, όχι! Να το χρησιμοποιείς δημοσίως και προς όφελος σου και των υπολοίπων, κι όταν πια θα παρακολουθείς μαθήματα σε ξένη γλώσσα, θα έχεις μαζί σου και το κινητό για να σου συμπληρώνει τη γνώση.

 

Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε