HomeBLOGSLove is in the air… Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και θέλουμε...

Love is in the air… Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και θέλουμε να δούμε αν είσαι γνώστης της ιστορίας…

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των ερωτευμένων, με επίκεντρο την ημέρα του προστάτη τους, Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Βαλεντίνος ήταν καθολικός ιερέας ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του.

 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων.

 

Η σύνδεση της 14ης Φεβρουαρίου με τους ερωτευμένους οφείλεται στον Άγγλο ποιητή Τζέφρι Τσόσερ, ο οποίος τον 14ο αιώνα έγραψε ένα ποίημα στο οποίο περιέγραφε ερωτευμένα ζευγάρια να ανταλλάσσουν λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μέχρι τον 15ο αιώνα, η ανταλλαγή λουλουδιών και η έκφραση αγάπης με ερωτικά μηνύματα γραμμένα σε χαρτί, είχε καθιερωθεί στους κύκλους της αριστοκρατίας.

 

Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά».

 

Η 14η Φλεβάρη δεν είναι γιορτή λοιπόν μόνο για τα ζευγάρια, αλλά και για αυτούς που θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στον-ην εκλεκτό-ή τους. Και μπορεί παλιά να επικρατούσαν οι valentines, μικρά ερωτικά μηνύματα, σήμερα υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές για δώρα.

 

Ο έρωτας περνά απο το στομάχι, μήπως να το δοκιμάσετε του Αγίου Βαλεντίνου;

Διαβαστε επισης

loading...