HomeBLOGS«Μάρτυρες μιας συστημικής μετατόπισης. Να είστε έτοιμοι για πόλεμο»

«Μάρτυρες μιας συστημικής μετατόπισης. Να είστε έτοιμοι για πόλεμο»

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ ένας αιώνας στην ιστορία της ανθρωπότητας που δεν είχε τουλάχιστον έναν μεγάλο, συστημικό πόλεμο – μια συστημική διακρατική σύγκρουση δηλαδή που κλονίζει το σύνολο του συστήματος»

«Από το 1815 έως 1871 δεν υπήρχε καμία διακρατική σύγκρουση οποιασδήποτε μορφής στην Ευρώπη», δήλωσε ο Φρίντμαν. Και «τότε ήταν που ήρθε ο Παγκόσμιος Πόλεμος» με αυτά τα λόγια ο στρατηγικός αναλυτής της γεωπολιτικής σκακιέρας και ιδρυτής του φημισμένου «Stratfor»,Τζορτζ Φρίντμαν εκφράζει τον φόβο του για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν πόλεμοι μεταξύ κρατών.

Iδρυτής Stratfor: Ο πλανήτης να ετοιμάζεται για έναν μεγάλο συστημικό πόλεμο

Ο Φρίμαν σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του με τον «Business Insider προειδοποίησε ότι οι καταστροφικές διακρατικές συγκρούσεις υπήρξαν ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό της παγκόσμιας πολιτικής και θα μπορούσαν εύκολα να επιστρέψουν και στις μέρες μας.

 

Στην ανάλυση του υποστηρίζει πως οι διακρατικοί πόλεμοι είναι ευτυχώς ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στην εποχή μας. Στις μέρες μας οι κυβερνήσεις συχνά προτιμούν να υποβοηθούν μη κρατικές ομάδες εντός του «αντιπάλου», αποφεύγοντας την άμεση εμπλοκή, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Συρία, στην Ουκρανία και σε άλλα μέρη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Θα πρέπει να πάμε τον χρόνο πολύ πίσω, στο 2003, όταν η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ αποφάσισε την εισβολή στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσείν, ή στον πόλεμο Ερυθραίας-Αιθιοπίας στα τέλη της δεκαετίας του 90 για να εντοπίσουμε μια άμεση διακρατική σύγκρουση. «Δεν έχει υπάρξει ποτέ ένας αιώνας στην ιστορία της ανθρωπότητας που δεν είχε τουλάχιστον έναν μεγάλο, συστημικό πόλεμο – μια συστημική διακρατική σύγκρουση δηλαδή που κλονίζει το σύνολο του συστήματος», συνέχισε ο Φρίντμαν, αναφέροντας τον επταετή πόλεμο, τους Ναπολεόντειους πολέμους και τους παγκόσμιους πολέμους. «Θέλετε να στοιχηματίσετε ότι αυτός θα είναι ο μόνος αιώνας, που δεν θα έχει ένα τέτοιον ανάλογο πόλεμο; Το βάζω αυτό το στοίχημα!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

«Όταν έχετε χώρες όπως η Γερμανία, η Κίνα, η Ρωσία να χάνουν την ισχύ τους, και να αντικαθιστώνται από άλλες, τότε είναι που υπάρχει το πρόσφορο έδαφος για έναν μεγάλο, συστημικό πόλεμο. Αυτό μπορεί να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, επειδή το σύστημα δεν έχει βρει ακόμη την ισορροπία του. Έτσι συνέβη και όταν η Γερμανία ενώθηκε το 1871 και μετά από λίγο ξέσπασε «η κόλαση». Έτσι συνέβη και όταν εκτινάχθηκε» η Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα, και σύντομα επήλθε το χάος. Έτσι και τώρα, είμαστε μάρτυρες μιας συστημικής μετατόπισης. Να είστε έτοιμοι για πόλεμο», προειδοποιεί ο κορυφαίος αναλυτής.

To παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του Cohen για τον ρόλο του Freddie Mercury.. Πως πρόδωσε τον «Βασιλιά» το ίδιο του το συγκρότημα..

 

 

Διαβαστε επισης

loading...