HomeBLOGSΜετά από τέτοιους στίχους δεν είναι απορίας άξιο ότι το Νόμπελ Λογοτεχνίας...

Μετά από τέτοιους στίχους δεν είναι απορίας άξιο ότι το Νόμπελ Λογοτεχνίας έπρεπε να το πάρει ο Dylan…

Προς έκπληξη πολλών, εκτός από εκείνου του δημοσιογράφου της New York Times που το προέβλεψε πίσω το 2013, ο Bob Dylan βγήκε νικητής φέτος μέσα από μια διοργάνωση θεσμό και μπορεί πλέον να αυτοαποκαλείται και νομπελίστας.

 

Η Ακαδημία δικαιολόγησε αυτή της την επιλογή με την πρόταση «δημιούργησε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στη μεγάλη αμερικανική παράδοση του τραγουδιού» και δεν μπορεί παρά να μας βρει σύμφωνους με αυτή την απόφαση. Αν σκεφτεί κανείς τα όσα έχει γράψει και εκφράσει μέσα από τους στίχους του, πόσους έχει εμπνεύσει, συγκινήσει, παροτρύνει και αγγίξει θα λέγαμε ότι άργησε κιόλας να του αποδοθεί τέτοια τιμή. Εμείς μένουμε σε μερικούς στίχους από τραγούδια του που σημάδεψαν την καριέρα του και στην ερμηνεία τους… Τα συμπεράσματα δικά σας:

 

Hurricane, Desire, 1976

 

«Πως μπορεί η ζωή ενός τέτοιου ανθρώπου να βρίσκεται στην παλάμη του χεριού ενός ανόητου; Είναι προφανές ότι τον παγίδευσαν και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο από το να νιώθω ντροπή, επειδή ζω σε μια χώρα όπου η δικαιοσύνη είναι ένα παιχνίδι»

 

The Times They Are a-Changin’, 1964

 

 

«Ελάτε μητέρες και πατέρες από όλη την χώρα, μην κρίνετε αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε. Οι γιοι και οι κόρες σας δεν αγγίζονται πια από τις εντολές σας. Ο παλιός σας δρόμος και τρόπος γερνάει πολύ γρήγορα»

 

Και ένα bonus track για τους λάτρεις μιας και η δική του η ερμηνεία είναι η original!

 

 

Kαι αφήστε τους άλλους να ψάχνονται για τα τι και τα πως και να πιστεύουν ότι η απόφαση επηρεάστηκε από τις αμερικανικές εκλογές.

 

Ο κόσμος είναι ένας καμβάς της φαντασίας μας.Πορνογραφικά graffiti έχουν γεμίσει τοίχους στις Βρυξέλλες. Τέχνη ή…

Γιατί το περπάτημα κάνει καλό… ακόμα περισσότερο όταν γνωρίζεις την Αθήνα!

Διαβαστε επισης

loading...