HomeBLOGSPesto και έγινε… 4 ιταλικές γωνιές της Αθήνας για μακαρονάδες και όχι...

Pesto και έγινε… 4 ιταλικές γωνιές της Αθήνας για μακαρονάδες και όχι μόνο!

Γεύσεις που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις mamma mia σε molto bene στέκια της Αττικής. Η ιταλική κουζίνα δεν είναι άγνωστη στην χώρα μας… Άλλωστε είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε!

 

 Al dente ζυμαρικά, πίτσα με την κλασσική λεπτή ιταλική ζύμη και ολόφρεσκα υλικά, βουβαλίσια μοτσαρέλα και πολλά άλλα σε εκλεκτές τρατορίες στην πόλη. Όπως πάντα σε όλα μας τα αφιερώματα, σας έχουμε επιλογές από όλες τις πλευρές της Αθήνας!

Da Bruno

Στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, υπάρχει μια ιταλική γωνιά που δύσκολα κανείς προσπερνά. Με την φιλοσοφία της τρατορίας διάχυτη από τον διάκοσμο μέχρι τον κατάλογο, το Da Bruno σερβίρει γνήσια ιταλική κουζίνα από διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το  φιλέτο alta mira ψημένο στην πέτρα, τα απίστευτα σκαλοπίνια με μοσχαράκι γάλακτος αλλά και τις κορυφαίες ταλιατέλες με σολομό, χαβιάρι και ροζέ σάλτσα.

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109818959

 

Dal Professore

 

Η αντίστοιχη haute couture της γεύσης στην καρδιά του Αμαρουσίου. Αυθεντική ιταλική κουζίνα με χειροποίητα ζυμαρικά, σάλτσες βασισμένες σε γνήσιες ιταλικές συνταγές, φίνες γεύσεις και κομψό περιβάλλον. Από το μενού ξεχωρίζουν τα απολαυστικά λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα από λιωμένη παρμεζάνα, το ριζότο μανιταριών και η εξαιρετική pizza bufala με παραδοσιακή βουβαλίσια μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα, παρμεζάνα και βασιλικό.

Διονυσίου 47 και Χατζηαντωνίου, Μαρούσι, τηλ: 210 6149000, 210 6149001

 

Il Postino

Μετρά ήδη 11 χρόνια στον χώρο και δεν είναι τυχαίο το ότι αν θελήσεις μακαρόνια ή πίτσα και είσαι στο κέντρο… όλοι οι δρόμοι θα οδηγήσουν στο Il Postino κάπου εκεί στην Σκουφά. Μια ιταλική γωνιά που εξακολουθεί να προσελκύει τους παλιούς πελάτες αλλά και να δημιουργεί νέους φίλους που δεν κάνουν συμβιβασμούς στις επιλογές τους. Τι κρύβεται πίσω από την πολυετή επιτυχία του; Ηποιότητα παραγωγής, χωρίς εκπτώσεις. Παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις αρχές της σωστής ιταλικής σπιτικής μαγειρικής με φρέσκες πρώτες ύλες καθημερινά , με ορεκτικά και σάλτσες μου ετοιμάζονται εκείνη την ώρα και ζυμαρικά που βράζονται al dente επί τόπου. Τι δεν πρέπει να προσπεράσεις; Τα νιόκι, η focaccia, τις πένες με προσούτο, τα μακαρόνια agli scampi, φυσικά την παραδοσιακή χειροποίητη καρμπονάρα!

Γριβαίων 3, Κολωνάκι, τηλ. 210-3641414

 

Montalbano

Είναι μικρό, σιτσιλιάνικο, νόστιμο και είναι πανέμορφο. Λέγεται Montalbano, από τον ήρωα του Καμιλέρι και δεν έχει ενθουσιάσει μόνο εμάς αλλά και τους Αθηναίους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Ο κατάλογος του Montalbano διαθέτει αλμυρές και γλυκές προτάσεις, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Οι μερίδες του έτσι κι αλλιώς είναι τύπου tapas, για να συνοδεύσουν τη μπύρα ή το σιτσιλιάνικο κρασάκι σας. Μπιστρό κατάσταση, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο για τις γλυκές παραδοσιακές επιλογές του.

 

Κολοκοτρώνη 12, Αθήνα, τηλ 213 0292931

Διαβαστε επισης

loading...