Home BLOGS Power Game στο Goethe-Institut

Power Game στο Goethe-Institut

0
458

Power is game – Μπες κι εσύ στο παγκόσμιο δίκτυο του Art Games!

 

To Goethe-Institut Athens, προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες game developers/designers, storytellers, καλλιτέχνες, μουσικούς, κινηματογραφιστές, πολιτικούς επιστήμονες και άλλα δημιουργικά άτομα σε ένα τριήμερο Game Jam που θα γίνει στo Σεράφειο του δήμου Αθηναίων από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Art Games. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν ιδέες για νέα παιχνίδια – ψηφιακά, επιτραπέζια & πόλεως – με θέμα την τέχνη και την πολιτική.

 

Η συμμετοχή στο Game Jam είναι δωρεάν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως τις 14 Φεβρουαρίου 2018, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Goethe-Institut Athen: https://www.goethe.de/isgame

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Το ART GAMES Game Jam είναι ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut, το οποίο πραγματοποιείται παγκοσμίως σε συνεργασία με το Maschinen-Mensch, ένα βραβευμένο ανεξάρτητο στούντιο σχεδιασμού παιχνιδιών στο Βερολίνο. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο φορμάτ, το οποίο έχει επισκεφθεί από το 2016 άλλες 6 πόλεις (Πόλη του Μεξικού, Σεούλ, Βοστόνη, Τζακάρτα, Σάο Πάολο, Νοβοσιμπίρσκ), ενώ το 2018 πρόκειται εκτός από την Αθήνα να ταξιδέψει και στην Μπανγκόκ.

 

Τα παιχνίδια που σχεδιάζονται κατά τη διάρκεια των Art Games Game Jams στις οχτώ αυτές πόλεις παρουσιάζονται έπειτα και στην επίσημη ιστοσελίδα του ART GAMES.

 

Επίσης, μία ομάδα (δυο εκπρόσωποι) από κάθε πόλη θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει τον Απρίλιο του 2018 στο Βερολίνο, όπου θα παρουσιάσει το παιχνίδι της στο φεστιβάλ A Maze, και ειδικότερα σε μια ενότητα του φεστιβάλ που θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για όλες τις ομάδες Art Games. Οι εκπρόσωποι από κάθε πόλη θα έχουν, παράλληλα, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα ειδικά για εκείνους σχεδιασμένο παράλληλο πρόγραμμα ενημέρωσης και δικτύωσης στην γερμανική και διεθνή gaming σκηνή!

 

Κατά τη διάρκεια του Game Jam θα προσφέρεται από τους διοργανωτές δωρεάν σίτιση. Θα υπάρχει χώρος για ξεκούραση και για διανυκτέρευση.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τον πλήρη απαραίτητο εξοπλισμό, όπως laptop, τροφοδοτικό καλώδιο κ.λπ. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο χώρο, παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους έναν υπνόσακο και ένα υπόστρωμα.

 

Το Art Games είναι ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut συνεργασία με το Maschinen-Mensch και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

 

Στην Αθήνα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος Goethe is Game.

 

Δήλωσε συμμετοχή μόνος ή με την ομάδα σου και έλα να ανακαλύψουμε μαζί πώς το παιχνίδι γίνεται τέχνη και πολιτική, αλλά και πώς η τέχνη και η πολιτική μπορούν να γίνουν παιχνίδι.