Home BLOGS ProPilot Park Ryokan: Το έξυπνο ξενοδοχείο στην Ιαπωνία που τα αντικείμενα επιστρέφουν αυτόματα στη θέση τους

ProPilot Park Ryokan: Το έξυπνο ξενοδοχείο στην Ιαπωνία που τα αντικείμενα επιστρέφουν αυτόματα στη θέση τους

0
363

Μια διαφορετική εμπειρία ιαπωνικής φιλοξενίας με μια πινελιά τεχνολογίας προσφέρει ξενοδοχείο στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, το οποίο διαθέτει κάποιες απρόσμενες «παροχές»:  οι παντόφλες, τραπέζια και μαξιλάρια είναι εξοπλισμένα με μια ειδική έκδοση της τεχνολογίας ProPilotPark, της αυτόνομης στάθμευσης  της Nissan κι όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται, επιστρέφουν αυτόματα στα καθορισμένα σημεία τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

 

Το ξενοδοχείο ProPilot Park Ryokan συνδυάζει την παραδοσιακή ιαπωνική φιλοξενία με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Nissan. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει ε οποιοδήποτε άλλο ιαπωνικό κατάλυμα. Οι παντόφλες είναι στη σειρά στο φουαγιέ, όπου οι επισκέπτες βγάζουν τα παπούτσια τους. Τα δωμάτια Tatami είναι επιπλωμένα με χαμηλά τραπέζια και μαξιλάρια δαπέδου.

 

 

 

japan-hote-l.jpg

 

 

Όμως και οι παντόφλες, και τα τραπέζια και τα μαξιλάρια δεν είναι μόνο αυτό που φαίνονται, καθώς είναι εξοπλισμένα με μια ειδική μορφή της τεχνολογίας αυτόνομου παρκαρίσματος της Nissan. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, τα αντικείμενα αυτά επιστρέφουν στην προβλεπόμενη θέση με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

 

 

japan-hotel-.jpg

 

 

 

 

hd-aspect-1517238964-self-parking-slippers-sensing-japan-propilot-park-ryokan.jpg

 

 

 

Το σύστημα ProPilot Park πρωτοπαρουσιάστηκε στο καινούριο Nissan Leaf στην Ιαπωνία, τον Οκτώβριο του 2017. Χρησιμοποιεί τεχνολογία που ανιχνεύει τα αντικείμενα τριγύρω και επιτρέπει στους οδηγούς να παρκάρουν αυτόματα το όχημά τους σε επιλεγμένη θέση στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στο εν λόγω ξενοδοχείο.