Home BLOGS Σαν σήμερα, στις 26 Ιουλίου 1943, γεννήθηκε ο Mick Jagger

Σαν σήμερα, στις 26 Ιουλίου 1943, γεννήθηκε ο Mick Jagger

0
1341

Ο Sir Mike Phillip “Mick” Jagger είναι Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και στιχουργός, , γνωστός κυρίως ως ο βασικός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones.

Ο Jagger απέκτησε κακή φήμη στον Τύπο για την ομολογία του ότι έπαιρνε ναρκωτικά και είχε ρομαντικές περιπτύξεις. Συχνά απεικονιζόταν ως αντικομφορμιστής.

Τα τέλη του 1960, ο Jagger ξεκίνησε την υποκριτική (πρωταγωνιστώντας στις ταινίες Performance και Ned Kelly) και άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Το 1985, ο Jagger κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του, το “She’s the Boss”. Στις αρχές του 2009, έγινε μέλος στο ηλεκτρονικό συγκρότημα ονόματι SuperHeavy.

Η καριέρα του Jagger έχει διαρκέσει πολλά χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους πιο δημοφιλείς πρωτοπόρους στην ιστορία του rock & roll».  Η ξεχωριστή φωνή και η απόδοση του Jagger, μαζί με τον κιθαρίστα του Keith Richards, αποτελούν το εμπορικό σήμα των Rolling Stones καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του συγκροτήματος.

Ο Τζάγκερ απέκτησε κακή φήμη στον Τύπο για την ομολογία του ότι έπαιρνε ναρκωτικά και είχε ρομαντικές περιπτύξεις. Συχνά απεικονιζόταν ως αντικομφορμιστής.

Τα τέλη του 1960, ο Τζάγκερ ξεκίνησε την υποκριτική (πρωταγωνιστώντας στις ταινίες «Performance» και «Ned Kelly») και άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις.

Το 1985, ο Τζάγκερ κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του, το «She’s the Boss». Στις αρχές του 2009, έγινε μέλος στο ηλεκτρονικό συγκρότημα ονόματι SuperHeavy.

Το 1989 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2004 στο  UK Music Hall of Fame με τους Rolling Stones. Το 2003, έγινε ιππότης για τις υπηρεσίες του στη μουσική.

Παρόλο που ανατράφηκε για να ακολουθήσει την καριέρα του πατέρα του, ο Jagger «ήταν πάντα τραγουδιστής» όπως δήλωσε στο Rolling Stones. «Πάντα τραγουδούσα ως παιδί.Ήμουν ένα από εκείνα τα παιδιά που απλά τους άρεσε να τραγουδούν. Μερικά παιδιά τραγουδούν σε χορωδίες, άλλοι μπροστά στον καθρέφτη. Ήμουν στην χορωδία της εκκλησίας και μου άρεσε να ακούω μουσική στο ραδιόφωνο ή να παρακολουθώ τους καλλιτέχνες στην τηλεόραση και στις ταινίες».

Τον Σεπτέμβριο του 1950, οι Keith Richards και Jagger ήταν συμμαθητές στο Δημοτικό Σχολείο του Wentworth, Dartford. Το 1954, ο Jagger πέρασε τα έντεκα επιπλέον και πήγε στη Σχολή Δημοτικής Εκπαίδευσης του Dartford, η οποία τώρα έχει εγκαταστήσει το «Mick Jagger  Centre» στο χώρο του σχολείου. Ο Jagger και ο Richards έχασαν επαφή μεταξύ τους όταν πήγαν σε διαφορετικά σχολεία, αλλά μετά από μια τυχαία συνάντηση στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού του Dartford τον Ιούλιο του 1960, επανέλαβαν τη φιλία τους και ανακάλυψαν την κοινή αγάπη τους για το ρυθμό και τα μπλουζ.

 

p40b-young-keith-richards-and-mick-jagger.jpg

 

Ο Jagger εγκατέλειψε το σχολείο το 1961. Ο Jagger και ο Richards μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα στην Edith Grove στην Chelsea του Λονδίνου με έναν κιθαρίστα που συνάντησαν, τον Brian Jones. Ενώ ο Richards και ο Jones σχεδίαζαν να ξεκινήσουν τον δικό τους ρυθμό και μπλουζ, ο Jagger συνέχισε να μελετά στο London School of Economics και είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει δημοσιογράφος ή πολιτικός.

Δεν υπάρχει κανένας τραγουδιστής σε ροκ μπάντα που σε κάποιο σημείο δεν φαντάστηκε ότι θα ήθελε να έχει το χάρισμα του Mick Jagger, το πάθος του για performing, την αντοχή του να “κρατάει” 2ωρα show και τη δυνατότητα να κρατάει ακροατήριο στο παλάμη του χεριού του. Είναι επίσης αδύνατο να φανταστεί κανείς την πολιτιστική ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων χωρίς τον Mick Jagger.

 

Ο Mick έχει ξεκινήσει μεμονωμένα μουσικά projects, ξεκινώντας από το “Memo From Turner” το 1970, για το soundtrack της ταινίας Performance και έχει εκδώσει 15 σόλο singles και 5 σόλο άλμπουμ, όπως το She’s The Boss το 1985, το Wandering Spirit το 1993 και η Goddess In Το Doorway το 2001. Το 2011, ο Mick μαζί με τον Joss Stone, τον Dave Stewart, τον AR Rahman και τον Damian Marley δημιούργησαν το συγκρότημα SuperHeavy και κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με δικό του τίτλο.

 

 

prfrmbnr.jpg

Ο Mick Jagger έχει αναγνωριστεί ως ο μεγαλύτερος front man, έχει καθορίσει μεμονωμένα το τι σημαίνει να είσαι ο τραγουδιστής σε ροκ συγκρότημα, blues μπάντα ή οποιουδήποτε άλλου group κατά τη διάρκεια της πεντηκονταετούς καριέρας του.

Είτε πρόκειται για στούντιο είτε για σκηνές – όπου ο ίδιος και οι υπόλοιποι Rolling Stones έχουν εμφανιστεί μπροστά σε περισσότερους ανθρώπους από οποιοδήποτε συγκρότημα στην ιστορία – θέτει συνεχώς το πρότυπο στο οποίο οι άλλοι στοχεύουν, αλλά σπάνια επιτυγχάνουν.