Home BLOGS Τα Bitcoin πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά νομίσματα σε μια δεκαετία;

Τα Bitcoin πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά νομίσματα σε μια δεκαετία;

0
475

Το Bitcoin και άλλες κρυπτονομίσματα αποτελούν το εύλογο “επόμενο βήμα” για τα χρήματα και είναι κοντά στο να γίνει ένας κύριος τρόπος πληρωμής, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 

Οι ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και η πλατφόρμα συναλλαγών eToro αξιολόγησαν τους θεμελιώδεις ρόλους του παραδοσιακού νομίσματος και μέτρησαν πόσο κοντά είχε φτάσει η κρυπτοεγχειρητικότητα στην εκπλήρωση αυτών. Παραθέτουν τα τρία βασικά κριτήρια ως ικανά να λειτουργούν ως αποθήκη αξίας, μέσο ανταλλαγής και λογιστική μονάδα. Το Bitcoin και άλλα μεγάλα cryptocurrencies εξυπηρετούν ήδη έναν από αυτούς τους ρόλους, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι τα χρησιμοποιούν ως κατάστημα αξίας.

 

Προκειμένου να εκπληρώσουν τα δύο τελευταία κριτήρια, οι ερευνητές δήλωσαν ότι το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ξεπεράσουν τις προκλήσεις όπως η κλιμάκωση και η ρύθμιση. “Ο κόσμος της κρυπτοεγέρσεως εξελίσσεται τόσο γρήγορα όσο η σημαντική συλλογή της σύγχρονης ορολογίας που την συνοδεύει”.

 

Αυτές οι αποκεντρωμένες τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν όλα όσα πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε για τη φύση των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων» δήλωσε ο καθηγητής William Knottenbelt από το Imperial .

 

“Υπάρχει πολύ σκεπτικισμός σχετικά με τα κρυπτοσυμβόλαια και πώς θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν ένα καθημερινό σύστημα πληρωμών που χρησιμοποιείται από τον άνδρα στο δρόμο. Στην έρευνα αυτή αποδεικνύουμε ότι οι κρυπτοεπιχειρήσεις έχουν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εκπλήρωση των κριτηρίων για να γίνουν μια ευρέως αποδεκτή μέθοδος πληρωμής. ” Σε περίπτωση που οι κρυπτοεπιχειρήσεις συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά τη λειτουργικότητα, ο καθηγητής Knottenbelt δήλωσε ότι αντιπροσωπεύουν μια βιώσιμη τεχνολογική ενημέρωση για τον τρόπο που ξοδεύουμε χρήματα. Ο Zeynep Gurguc από την Imperial πρόσθεσε:

 

“Τα νέα συστήματα πληρωμών – ή οι κλάσεις των περιουσιακών στοιχείων – δεν εξέρχονται εν μία νυκτί, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η έννοια των χρημάτων έχει εξελιχθεί – ακόμη και στη διάρκεια της ζωής μας – από μετρητά σε ψηφιακές πληρωμές ή πληρωμές χωρίς έμβασμα. τα κρυπτοσυστήματα και τα κρυπτογραφημένα στοιχεία ενεργητικού είναι το επόμενο φυσικό βήμα, εάν ξεπεράσουμε επιτυχώς τις έξι προκλήσεις [επεκτασιμότητα, χρηστικότητα, ρύθμιση, μεταβλητότητα, κίνητρα και ιδιωτικότητα] που εκθέσαμε στην έκθεσή μας “.

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε εξελικτική επανάληψη χρημάτων έχει κάνει τη διαδικασία πληρωμής ευκολότερη, το ερευνητικό έγγραφο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η βασική τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων τους κάνει το επόμενο φυσικό βήμα προς τη μείωση της τριβής των πληρωμών. Ένας πιθανός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να συμβεί αυτό είναι οι διασυνοριακές πληρωμές, οι οποίες περιλαμβάνουν επί του παρόντος χρονοβόρες και δαπανηρές χρεώσεις συναλλαγών. Ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας των cryptocurrencies σημαίνουν ότι είναι χωρίς περιθώρια από το σχεδιασμό, και ως εκ τούτου αναιρεί τέτοια θέματα.

 

“Η ιστορία των χρημάτων είναι μια ιστορία της εξέλιξης, της νέας τεχνολογίας που αντικαθιστά παλιά για να βελτιώσει τη μεταφορά αξίας από το ένα άτομο στο άλλο», δήλωσε ο Iqbal Gandham, Διευθύνων Σύμβουλος του eToro στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα της υιοθεσίας, πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να δούμε Bitcoin και άλλες cryptocurrencies στον κεντρικό δρόμο μέσα στη δεκαετία”.