Home BLOGS Τα καλύτερα alternative καλοκαιρινά φεστιβάλ σε Αγγλία και Ευρώπη

Τα καλύτερα alternative καλοκαιρινά φεστιβάλ σε Αγγλία και Ευρώπη

0
429

Από τα τζαζ ακούσματα στα Anatolian hills μέχρι τους λιωμένους παγετώνες της σκανδιναβικής ηλιοφάνειας, εδώ θα βρείτε ένα οδηγό για τα πιο περίεργα και υπέροχα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη!

 

Είναι τόσα πολλά τα φεστιβάλ που μπορείτε να διαλέξετε, που είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσετε τα ‘διαμάντια” – γιατί λοιπόν να μην διευρύνετε τους ορίζοντές σας με τον παρακάτω οδηγό για τα καλύτερα καλοκαιρινά φεστιβάλ του 2018;

 

Φεστιβάλ Μαΐου

 

 

Alt-Age: Designing Belief

Design Museum, Λονδίνο / 19 Μαΐου

 

Ένα φεστιβάλ για τη λεγόμενη post truth εποχή, αυτό το event μιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Design Museum στο Λονδίνο και φιλοξενείται από φοιτητές στο Royal College of Art. Διερευνώντας το πώς δημιουργούνται οι συνωμοσίες, μεταδίδονται και θεωρούνται ως αλήθειες μέσω του σχεδιασμού των σύγχρονων τεχνολογιών, το Alt-Age ασχολείται με το σχεδιασμό, την κουλτούρα των χάκερ και την αναλυτική έρευνα για μια ημέρα σύγχρονων υποθέσεων.

 

All Points East

Victoria Park, Λονδίνο/ 25-27 Μάιος

 

Το All Points East είναι ένα ολοκαίνουριο φεστιβάλ που διαρκεί 10 ημέρες από την ίδια εταιρεία πίσω από το New York’s Panorama. Το All Point East, που διοργανώνεται στο Victoria Park του Hackney, θα έχει indie line-up που περιλαμβάνει τους: Patti Smith, The National, Courtney Barnett, Future Islands, The War on Drugs, Warpaint, Cat Power, Nick Cave και St. Vincent. Το φεστιβάλ συνοδεύεται από ένα δωρεάν πρόγραμμα καθημερινών εκδηλώσεων που ονομάζεται ‘In The Neighborhood’, το οποίο κυμαίνεται από τα pop up bars μέχρι τα μουσεία.

 

 

Primavera Sound

Βαρκελώνη, Ισπανία/ 30 Μαΐου- 3 Ιουνίου

 

Το Primavera Sound πραγματοποιείται παραλιακά της πόλης από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, με τους Belle & Sebastian να ταράζουν τα νερά, μαζί με ένα βραδινό set. Η πλούσια και ποικίλη σύνθεση του φεστιβάλ περιλαμβάνει τους A $ AP Rocky, τους Arctic Monkeys, τον Nils Frahm, Four Tet, Ty Segall, τον The National και την Björk.

 

 

Φεστιβάλ Ιουνίου

 

 

Cappadox

Καππαδοκία, Τουρκία/ 14-19 Ιουνίου

 

Το Cappadox είναι ένα progressive τζαζ και πολιτιστικό φεστιβάλ που συγκεντρώνει μια σειρά από διεθνείς και τοπικές σύγχρονες τέχνες, μουσική, φύση και υπαίθρια προγράμματα. Βρίσκεται στην Καππαδοκία της Κεντρικής Ανατολίας με το δραματικό, εξωγήινο τοπίο των εκπληκτικών πετρωμάτων και των “fairy chimneys“, το Cappadox είναι τόσο εντυπωσιακό όσο είναι ασυνήθιστο.

 

Bergenfest

Bergen, Νορβηγία 12-16 Ιουνίου

 

Το Bergenfest ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια με το όνομα OleBlues ως φεστιβάλ blues και Americana και είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής στη Νορβηγία! Στο κέντρο της πόλης, στο γραφικό φρούριο Bergenhus, στο βόρειο άκρο της περιοχής Bryggen, που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, το φεστιβάλ θα λάβει χώρα μέσα σε πέντε ημέρες στα μέσα Ιουνίου.

Το Bergenfest παρουσιάζει ένα μίγμα νορβηγικής και διεθνούς μουσικής από το Sigrid στον πατέρα John Misty.

https://www.bergenfest.no

 

Tech Open Air Berlin

Βερολίνο, Γερμανία/ 19-22 Ιουνίου

 

Το Tech Open Air ξεκίνησε με το πλήθος του 2012 και τώρα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι το κορυφαίο φεστιβάλ διεπιστημονικής τεχνολογίας της Ευρώπης. Η εκδήλωση του 2018 συγκεντρώνει μια σειρά ομιλητών και καλλιτεχνών για να εξετάσει την τεχνολογία από πολλές απόψεις από τους ηγέτες των επιχειρήσεων Babbel, Google, Ripple, Deezer, Elvie και το Ερωτικό Εργαστήριο Πληροφοριών.

 

 

Secret Solstice

Reykjavik, Ισλανδία/ 21-24 Ιουνίου

 

Αυτό το one-off event, πραγματοποιείται στα αραιοκατοικημένα και ασύγκριτα τοπία της Ισλανδίας. Από το παγετώνα του Langjökull μέχρι τη φυσικά θερμαινόμενη 120ετή λιμνοθάλασσα του Flúðir, το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε διάρκεια 96 ωρών συνεχούς φυσικού φωτός. Το lineup περιλαμβάνει ένα μείγμα ισλανδικών και διεθνών πράξεων, όπως Stormzy, Gucci Mane, Clean Bandit και J Hus. Ο ύπνος είναι για τους αδύναμους!

 

 

Φεστιβάλ Αυγούστου

 

Dekmantel

Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες/ 1-5 Αυγούστου

 

Το line-up του Dekmantel φέτος περιλαμβάνει τους Four Tet, Joy Orbison, Floating Points, James Holden & The Spirits, Regis & Veronica Vasicka, Phase Fatale, DJ Bone, Errorsmith, Broken English Club, Yasuaki Shimizu, Mount Kimbie και πολλά άλλα.

 

Μια ιδιαίτερη παράσταση θα προέλθει από την Α.Ρ.Ε, μια συνεργασία μεταξύ του Ιερογλυφικού Όντος (Hieroglyphic Being), του Sarathy Korwar και του διάσημου σαξοφωνίστα Shabaka Hutchings. Σε μια σειρά από παραθαλάσσιες τοποθεσίες, το κύριο σκηνοθετημένο με τεχνολογικά σκηνικά UFO φέτος θα συνοδεύεται από ένα δεύτερο στάδιο πιο σκοτεινών και πειραματικών ήχων.

 

 

Boomtown

Hampshire/ Ηνωμένο Βασίλειο/ 16-19 Αυγούστου

 

Το Boomtown είναι ένα από τα καλύτερα alt φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου από την έναρξη του το 2008 και οι διοργανωτές έχουν μόλις δοθεί το πράσινο φως για να το κρατήσουν και για μια πέμπτη μέρα φέτος, τη δέκατη επέτειό του.

 

Το line-up είναι τεράστιο και περιλαμβάνει τους Gorillaz, Die Antwoord, Maribou State και Billy Bragg. Η ιστορία του Boomtown συνοδεύεται από μύθο και μυστήριο, με τον ιδρυτή του να προωθεί τη χρήση εξωγήινων τεχνολογιών όσο το φεστιβάλ θα εκτυλίσσεται – μην ξεχάσετε να φέρετε τη μάσκα σας!

 

 

Green Man

Brecon Beacons, Wales, Ηνωμένο Βασίλειο/ 16-19 Αυγούστου

 

Το Green Man εξακολουθεί να θεωρείται ένα indie φεστιβάλ, που φιλοξενείται στους πρόποδες του Brecon Beacons.

Οι πρόσφατα ανακοινωθείσες πράξεις περιλάμβαναν τους psych Aussie King Gizzard και The Lizard Wizard. Η ομάδα της Μελβούρνης θα συμμετάσχει τους The War On Drugs, Fleet Foxes, John Grant, Grizzly Bear, Public Broadcasting, Dirty Projectors, Mount Kimbie και άλλα μέσα στο καταπράσινο ουαλικό δάσος.

 

 

Shambala

Northamptonshire , Ηνωμένο Βασίλειο/ 23-26 Αυγούστου

 

Η Shambala λαμβάνει χώρα στην καρδιά της επαρχίας Northamptonshire και γιορτάζει τη βιώσιμη και πράσινη ζωή. Με πάνω από 200 συναυλίες σε 12 ζωντανές σκηνές, έχει καμπαρέ παγκόσμιας κλάσης, εργαστήρια, κωμωδία stand-up, συζητήσεις, ακροβατικά, διαδραστικό θέατρο και αναγνωρισμένη ποίηση.

 

 

Dimensions

Pula, Κροατία/ 29 Αυγούστου- 2 Σεπτεμβρίου

 

Το Dimensions είναι ένα πανέμορφο αστικό και ηλεκτρονικό τετραήμερο που βρίσκεται στα ερείπια του Φορτ Πούντα Χρίστο στην καταγάλανη θάλασσα της Πούλας. Η σύνθεση για το 2018 περιλαμβάνει τις Kraftwerk, Moodymann, Jon Hopkins, Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff και Nina Kraviz και φαίνεται ότι είναι ονειρικό.