Τον ήξερες; Μαγευτικός καταρράκτης μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας!

Ένα καταρράκτης μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Κι όμως υπάρχει

Στην Αθήνα νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα όμως όχι; Ένας μικρός και όμορφος καταρράκτης της Αττικής που παρότι η φύση γύρω του έχει υποστεί καταστροφή, εξακολουθεί να αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για διάφορα είδη πανίδας.

 

Ο λόγος για τον καταρράκτη Βαλανάρη, στο Ντράφι Πεντέλης, σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας.

 

Πήρε το όνομα του από το δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους. Το ρέμα ξεκινάει από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη, κινείται αρχικά νότια και στη συνέχεια φεύγει ανατολικά όπου δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων. Στο μέσο της διαδρομής του, στο ύψος του Ντράφι δημιουργεί έναν καταρράκτη, ύψους 6 μέτρων, από τους ελάχιστους της Αττικής. Το ρέμα έχει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές ο καταρράκτης αλλάζει μορφή.

 

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, τα Σαββατοκύριακα όμως καλά κρατούν! Δεν θέλει και πολλή σκέψη για το τι θα κάνετε το επόμενο!!!

 

 

Πως θα πάτε

Ο καταρράκτης βρίσκετε στην περιοχή του Ντράφι, νότια της Πεντέλης, λίγα μέτρα κάτω από την Λεωφόρο Αχαιών. Στη μέση περίπου της μεγάλης ευθείας της λεωφόρου ξεκινάει ένας μικρός, κατηφορικός χωματόδρομος που μετά από 100 μέτρα καταλήγει στον καταρράκτη.

 

Από τα πράσινα αφτιά στα ωραία ροζ δικά μας… Αυτός ο δίσκος τελικά θα γίνει πλατινένιος;

Νέο κομμάτι από το πουθενά που σπάει… το Youtube σε views! «Humble» από Kendrick Lamar!