Home BLOGS Το top 5 των καλύτερων νησιώτικων προορισμών για… ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής!

Το top 5 των καλύτερων νησιώτικων προορισμών για… ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής!

0
500

Μας έπιασε για τα καλά και ο Αύγουστος και ακόμα υπάρχουν μερικοί αναποφάσιστοι για το που θα περάσουν τις λίγες μέρες των διακοπών τους, για να μην ξεχάσουμε και αυτούς που προτιμούν τις διακοπές τον Σεπτέμβρη! Αν είστε και εσείς της τελευταίας στιγμής έχουμε να σας προτείνουμε τους 5 καλύτερους νησιώτικους προορισμούς, βγάζοντας εκτός τους κοσμοπολίτικους για ευνόητους λόγους, για να περάσετε καλά εσείς, και η παρέα σας!

Πάμε να τους δούμε έναν έναν!

 

5. Σίκινος – η “άσημη”

 

 

Στις Κυκλάδες, ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, κατάλληλο για όσους ζητούν την ηρεμία στις διακοπές τους. Η Σίκινος μπορεί να μην είναι ένα ξακουστό νησί της χώρας αλλά τα μαγευτικά τοπία τα έχουν απαθανατίσει κάποιοι από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του πλανήτη. Σκεφτείτε ότι η χώρα, μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων, βρίσκεται στο χείλος ενός απόκρημνου γκρεμού χαρίζοντας εκπληκτική θέα στους επισκέπτες της.

 

 

4. Σύμη – η αρχαΐζουσα

 

 

Κολλητά σχεδόν στην Τουρκία και με συνολική έκταση 57,865 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Σύμη χρωστάει τη φήμη της σε μία διάσημη τούρκικη σειρά του παρελθόντος. Ανά τον κόσμο όμως, το όνομα του μικρού, απόμερου και ήρεμου νησιού είναι ξακουστό. Σκεφτείτε ότι το 5% των μόνιμων κατοίκων είναι Ευρωπαίοι -κυρίως Άγγλοι- οι οποίοι θέλησαν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους εκεί, μετά τη συνταξιοδότησή τους. Η αρχαιολογική αξία όμως αυτού του νησιού, ανέρχεται σε 159 θέσεις, χώρους και μνημεία που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τη νεώτερη κουλτούρα. Ολόκληρη η Σύμη, αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω της, κρίθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

 

3. Παξοί – μια κοσμοπολίτικη “Γαλάζια Λίμνη”

 

 

Σύμφωνα με τη Μυθολογία, οι Παξοί δημιουργήθηκαν επειδή ο Ποσειδώνας ήθελε ένα καταφύγιο για αυτόν και την αγαπημένη του Αμφιτρίτη. Το απόλυτο νησί των ζευγαριών μπορεί να προσφέρει πολλές ρομαντικές στιγμές με τις κρυφές παραλίες του, τα ρομαντικά εστιατόρια και η ησυχία που περιβάλλει το χόρο θα σας μαγέψει. Οι Παξοί δε φημίζονται ως προορισμός, αλλά κυρίως ως πέρασμα υπερπολυτελών γιοτ για ένα βράδυ, αλλά όποιον ρωτήσετε θα σας πει ότι έκανε λάθος που δεν έκατσε δυο-τρεις μέρες παραπάνω, αφού οι Παξοί πρόκεινται για επτά νησάκια που συνθέτουν ένα μαγικό συγκρότημα. Θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε το νησάκι του Αγίου Νικόλα και το μικρό νησί με το μοναστήρι της Παναγίτσας, ενώ για μπάνιο σας προτείνουμε τους Αντίπαξους και πιο συγκεκριμένα την παραλία Βουτούμι. Πιείτε και ένα κρασί, αφού οι αμπελώνες του φημίζονται παγκοσμίως.

 

02. Κίμωλος – η ήρεμη

 

 

Ένα νησί που σε γενικές γραμμές θυμίζει τη Σικινο (νούμερο 9), ως προς την ηρεμία της και το μη κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Η Κίμωλος, αποτελεί ένα απότ α μέρη που κάποια στιγμή πρέπει να επισκεφτείς στη ζωή σου. Τα ήρεμα καφενεία, τα μικρά μπαράκια που σε καλούν να γίνεις μια παρέα με ολόκληρο το νησί και η φιλοξενεία των ντόπιων, θα σε αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το όνομά της προφανώς και βγαίνει από την κιμωλία, αφού το χρώμα της άμμου στην παραλία στα Πράσσα είναι κατάλευκο, ενώ τα νερά της σε καλούν σε ένα πράσινο κόσμο που θες να εξερευνήσεις. Οι σπηλιές της όμως, οι οποίες αποτελούν και καταφύγιο φώκιας, σε βάζουν κυριολεκτικά σε έναν άλλον κόσμο, τον οποίον, αν είστε τυχεροί θα μπορέσετε να τον συναντήσετε σε απόσταση αναπνοής, αφού τα περίεργα αυτά ζώα σχεδόν ντρέπονται τους ανθρώπους. Οι Αρχαίοι τάφοι στην παραλία των Ελληνικών καθώς και το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί της Πολυαίγου δίπλα στην Κίμωλο, δημιουργούν μια ακόμα ιδέα εγκατάλειψης και απόλυτης ηρεμίας στο χώρο.

 

01.  Λευκάδα – το διαμάντι του Ιονίου

 

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το νησί; Κεντημένο με πράσινα και βαθυγάλανα χρώματα, η Λευκάδα πιάνει ακριβώς 295 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη μεριά του Ιονίου, και η αλήθεια είναι ότι μας φαίνονται λίγα! Η κοντινή της απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και η γέφυρα που την ενώνει με αυτήν, την έχει κατατάξει σε έναν από του ςπιο προσβάσιμους και καταλληλότερους προορισμούς για ένα χαλαρό τριήμερο ή και διακοπές ενός ολόκληρου καλοκαιριού. Οι τουρίστες αγαπούν τη Λευκάδα, αλλά η ζωή της δε στηρίζεται μόνο σε αυτούς.

Δύο πραγματάκια ακόμα

Αν οι νησιωτικοί προορισμοί δεν σας ταιριάζουν, χαρίστε στον εαυτό σας απαράμιλλη πολυτέλεια στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Και ένα βίντεο αφιερωμένο στο νούμερο ένα του top 5 μας έτσι… για να σας πείσει ευκολότερα!