HomeBLOGSΤρίτη και 13 ή Παρασκευή και 13; Ορθόδοξοι ή Καθολικοί; Τελικά ποιοι...

Τρίτη και 13 ή Παρασκευή και 13; Ορθόδοξοι ή Καθολικοί; Τελικά ποιοι την έχουν πιο… «γρουσούζικη»;

Ορθόδοξοι και Καθολικοί για μία ακόμα φορά στα «μαχαίρια» για το ποιος την έχει πιο… «γκαντέμικη». Να σημειωθεί ότι η σημερινή μέρα θεωρείται γρουσούζικη μόνο από τους Έλληνες ενώ η Παρασκευή και 13 παίζει με μεγαλύτερο κοινό. Για όσους πιστεύοντες που ξύπνησαν σήμερα και σταυροκοπιούνται από το πρωί λόγω ημέρας, υπάρχουν και χειρότερα! Θα μπορούσε να είναι Παρασκευή και 13.

 

Το μόνο κοινό μεταξύ των δύο ημερών το 13, το καταλάβαμε. Το δεκατρία γενικά σαν νούμερο δεν θεωρείται «καλό χαρτί» γιατί πολύ απλά γενικά σπάει τον νόμου του 12. 12 θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 13 Μαθητές του Χριστού, 12 τα Ευαγγέλια, 12 τα ζώδια, 12 οι μήνες. Γενικά το 12 παίζει πάρα πολύ και δεν καταλαβαίνουμε η αλήθεια είναι τον λόγο που δεν μπήκαν στον κόπο να συνεχίσουν το μέτρημα και λίγο παραπέρα.

 

Τα παραπάνω ισχύουν κυρίως για τους Ορθόδοξους, με μόνο κοινό για τους Καθολικούς τα του Ιησού, συν το γεγονός ότι άλλος ένας λόγος αρνητικότητας που έχει ο αριθμός 13 είναι πως στα Sabbaths που γιόρταζαν οι μάγισσες, έπαιρναν μέρος 13 από αυτές!!

 

Αν μέχρι τώρα το σκορ θεωρείται ισόπαλο, τα ακόλουθα θα βγάλουν ξεκάθαρα τον νικητή.  Και με αυτό εννοούμε το θέμα της ημέρας. Τρίτη ή Παρασκευή; Για εμάς το θέμα της Τρίτης έχει έναν και μοναδικό λόγο. Βασικός λόγος δεισιδαιμονίας είναι πως αυτή τη μέρα, έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των άπιστων Οθωμανών, και συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου του 1453. Για κάντε λίγο και την πρόσθεση 1+4+5+3.. Μαγικό έτσι; Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που εμείς ως Έλληνες είμαστε οι μοναδικοί που «φτυνόμαστε» σημερα.

 

Στην αντίπερα όχθη το θέμα της Παρασκευής, δυστυχώς θα σας λυπήσουμε μας νικά στα σημεία.. Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός, μιας και τα ρωμαϊκά χρόνια αυτή τη μέρα γίνονταν οι εκτελέσεις! Παρασκευή θεωρείται ότι η Εύα έδωσε το μήλο της πτώσης στην Αδάμ, Παρασκευή ξεκίνησε ο κατακλυσμός του Νώε, Παρασκευή προκλήθηκε η σύγχυση στον Πύργο της Βαβέλ, γενικά η Παρασκευή είναι μαύρη μέρα θρησκευτική όπως καταλάβατε.

 

Η βασική όμως δεισιδαιμονία για τη μέρα προήλθε το 1307 στις 13 Οκτώβρη και ημέρα Παρασκευή λόγω του ότι τότε προδώθηκαν και άρχισαν οι διωγμοί των Ναϊτών Ιπποτών από τον Πάπα και τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο τον Ωραίο!

 

Και επειδή όπως είπε κάποτε και ο Oscar Wildeότι η δεισιδαιμονία είναι ο εχθρός της κοινής λογικής… ηρεμήστε, μια μέρα είναι θα περάσει!

 

Αν οι αφίσες διάσημων ταινιών έλεγαν την αλήθεια…

Για σένα που λες ότι η χειρότερα από την Ελλάδα δεν θα βρεις…

Διαβαστε επισης

loading...