Η Jennifer Lawrence είναι ανοιχτό βιβλίο

Η Jennifer Lawrence είναι ανοιχτό βιβλίο

Σε μόλις έξι χρόνια, η Jennifer Lawrence πέρασε από το στάδιο «πρωτοεμφανιζόμενη» στο στάδιο «περιζήτητη» από όλους τους μεγάλους σκηνοθέτες. Κι όταν λέμε μεγάλους εννοούμε μεγάλους επιπέδου Steven Spielberg.

 

Αναλογίσου ότι είναι μόλις εικοσιέξι ετών και έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, έχει τέσσερις συνολικά υποψηφιότητες, τρεις Χρυσές Σφαίρες, ρόλο στο X-Men των 4 δις και πρωταγωνιστικό ρόλο στα Hunger Games των τριών δις δολαρίων.

 

Καθόλου τυχαίο αφού αν αναλογιστείς ότι για το ρόλο της ως μπαλαρίνα στο Red Sparrow στο έκοψε το αλκοόλ που έπινε σε κάθε γεύμα και το αντικατέστησε με τσάι. Στην τελευταία της ταινία ήταν στο πόδι για 21 ώρες την ημέρα και έφτανε σε υστερική κατάσταση.

 

Αλλά μη φανταστείς ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν τυχαία ή οφείλεται στην καλή νεράιδα. Η Lawrence ξεκίνησε το θέατρο στα εννιά της χρόνια παίζοντας την πόρνη σε μια παράσταση της τοπικής ενορίας στο Κεντάκι. Και ήταν τόσο πειστική που η ιδιοκτήτρια  κατασκήνωσης μητέρα της και ο εργολάβος πατέρας της δεν ήξεραν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν με τα υποκριτικά της προσόντα.

 


Άλλο που είναι ζευγάρι με τον Darren Aronofsky που τη σκηνοθέτησε στο «Mother!» Ο πάγος μεταξύ τους έσπασε μετά από αρκετές προσπάθειες και αφού πείστηκε πρώτα ότι ο απόφοιτος του Harvard Aronofsky δεν είναι από τους απόφοιτους του Χάρβαρντ που το δηλώνουν κάθε δεύτερη πρόταση.

 

Εμάς φυσικά μας αρέσει γιατί είναι αυτός ο συνδυασμός βορειοευρωπαϊκών γονιδίων –ξανθά μαλλιά , ανοιχτόχρωμα μάτια- με την γλυκιά προφορά  του Αμερικάνικου νότου και την άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει μια εικοσιεξάχρονη που λέει τα πράγματα όπως είναι. Γιατί ένας τέτοιος συνδυασμός –έχουμε δει πολλούς- είναι ένας συνδυασμούς που διεκδικεί 20 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή και τα παίρνει.

 

Δεν είναι για τα λεφτά, είναι για το ότι τα παίρνει. Έχουμε δει αρκετούς συνδυασμούς γονιδίων να βασίζονται στο σεξ απίλ και να προσκρούουν σε τοίχους ή να τα παίρνουν όλα πολύ στα σοβαρά και να μην μπορείς να καταλάβεις τι μέρος τους λόγου είναι. Θέλω να πω ότι αυτή, η «βοσκοπούλα» που θα λέγαμε εδώ στη χώρα μας, δίνει συνεντεύξεις χωρίς να μασάει τα λόγια της, απολαμβάνει αυτό που ζει, είναι αυθεντική και στο τέλος τα καταφέρνει.

 

Γι’ αυτό λέμε ότι η Jennifer Lawrence είναι ανοιχτό βιβλίο