Τι θα δούμε από 20/4/2017 στο σινεμά;

Life

Υπερπλήρης από νέες ταινίες αυτή η βδομάδα στα σινεμά.

 

Έφθασε καταρχήν το sci-fi «Life» με τους Jake Gyllenhaal και Ryan Reynolds ένα θρίλερ που κλίνει προς τη φιλοσοφία. Δεν είναι το αριστούργημα που θέλαμε να είναι αλλά ήταν διασκεδαστικό και αξιόλογο.

 

Στο «Norman» ο Richard Gere βρίσκεται σε ένα πολιτικό δράμα, που θα ευχόμασταν να είχαμε αποφύγει. Κυρίως γιατί σε γενικές γραμμές δεν έχει να μας πει κάτι που δεν έχουμε δει σε πάρα πολλές ταινίες και δεν το κάνει και με δεν το κάνει και με κάποιον πρωτότυπο τρόπο.

 

Στο «Afterimage» στη μεταπολεμική Πολωνία, ο πρωτοποριακός ζωγράφος Βλάντισλαβ Στρεμίνσκι δουλεύει ως καθηγητής στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης και συν-δημιουργός της θεωρίας του Unism, ο Στρεμίνσκι έγινε διάσημος πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μαθητές του ακόμα τον αντιμετωπίζουν σαν τον “Μεσσία της μοντέρνας ζωγραφικής”, αλλά οι αρχές του πανεπιστημίου και το Υπουργείο Πολιτισμού έχουν διαφορετική άποψη.

 

Στο «Tour de France» ο Φαρούκ είναι ένας εικοσάχρονος ράπερ από τα προάστια του Παρισιού. Εξαιτίας μιας διαμάχης με έναν άλλο μουσικό, κινδυνεύει και πρέπει να φύγει μακριά από την πρωτεύουσα. Ο φίλος του Μπιλάλ του προτείνει να πάρει τη θέση του και να συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στα λιμάνια της Γαλλίας τον πατέρα του Σερζ, ο οποίος ακολουθώντας τα βήματα του κλασικού ζωγράφου Ζοζέφ Βερνέ θέλει να ζωγραφίσει εκ νέου τα έργα του.


 

Στο «United States of Love» τέσσερις φαινομενικά ευτυχισμένες γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών αποφασίζουν ότι έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουν τις ζωές τους και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους.

 

Στο «Blood of my Blood» ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέταση στη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Μπόμπιο. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Μπενετέτα να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος ομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ημέρες και ώρες προβολών κάντε κλικ ΕΔΩ.

 

Στο «Rock Dog» όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού μαστίφ, εκείνο θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα.

 

Τέλος, στο «Ares» το έτος είναι 2035 και η παγκόσμια τάξη έχει υποστεί δραματικές αλλαγές. Η Γαλλία, με 10 εκατομμύρια άνεργους κατοίκους, αποτελεί μία από τις νέες χώρες κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο ταλανισμένος από τα προβλήματα πληθυσμός, αμφιταλαντεύεται μεταξύ του να επαναστατήσει και του να παραιτηθεί, μέχρι που βρίσκει «καταφύγιο» σε ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα: τις υπέρ-βίαιες μάχες μέχρι θανάτου.

Life

 

Norman (Ο Κύριος Τίποτα)

 

Rock Dog (Μπάντι, ο Ροκ Σταρ)

 

United States of Love (Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης)

 

Blood of my Blood (Αίμα από το αίμα)

 

Afterimage

 

Ares (Κίνδυνος στο Παρίσι)

 

Tour de France (Μια Βόλτα στη Γαλλία)

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ημέρες και ώρες προβολών κάντε κλικ ΕΔΩ.