HomeNEWS265 αθλήτριες από 23 χώρες θα αγωνιστούν στο «Aphrodite Cup»

265 αθλήτριες από 23 χώρες θα αγωνιστούν στο «Aphrodite Cup»

Μία περίοπτη θέση στο διεθνές στερέωμα της ρυθμικής γυμναστικής έχει κερδίσει το «Aphrodite Cup». Ελάχιστες ώρες πριν από την ολοκλήρωση των δηλώσεων προστέθηκαν στις συμμετοχές ακόμη δύο χώρες. Έτσι από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου (TAE KWON DO) θα βρεθούν 265 αθλήτριες από 23 χώρες. Μάλιστα, δύο από τις υπερδυνάμεις του χώρου, η Ρωσία και η Ουκρανία, θα φέρουν τις εθνικές τους ομάδες.

 

 

 

Μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή των Ελληνίδων αθλητριών. Στο «Non Fig Competition» θα πάρουν μέρος 28 ελληνικά σωματεία. Φυσικά το ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στην πρώτη εμφάνιση της νέας εθνικής ομάδας του ανσάμπλ, αλλά και στην Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία θα διεκδικήσει διακρίσεις. «Οι συμμετοχές στη διοργάνωση έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Θα γνωρίσουμε όλα τα νέα ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Εργαζόμαστε «πυρετωδώς» για να ζωντανέψουμε μία ολυμπιακή εγκατάσταση με μία αθλητική διοργάνωση και να προσφέρουμε πλούσιο θέαμα. Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική ρυθμική γυμναστική που μας έχει χαρίσει τόσα μετάλλια. Οι αθλήτριες μας θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου. Θα ήθελα να προσκαλέσω τους γονείς να έρθουν με τις οικογένειές τους σε μία εκπληκτική εγκατάσταση και μπορούν τους αγώνες να τους συνδυάσουν με μία βόλτα στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου καθώς ο χώρος βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, στη Μαρίνα Φλοίσβου κλπ.», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και του Γυμναστικού Ομίλου «Η Αρμονία».

 

 

 

Στο «3ο Aphrodite Cup» θα πάρουν μέρος αθλήτριες από Αυστραλία, Αυστρία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Καναδά, Κίνα Κύπρο, Καζακστάν, Μαλαισία, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και, φυσικά, από την Ελλάδα. Οι πρώτες αποστολές θα φτάσουν στη χώρα μας την Τρίτη (21/3), ενώ οι πρώτες προπονήσεις στην εγκατάσταση θα γίνουν την Τετάρτη (22/3).

 

 

 

Συνδιοργανωτές του «Aphrodite Cup» είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Μεγάλος υποστηρικτής είναι η Περιφέρεια Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Τουρισμού. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Διαβαστε επισης

loading...