HomeNEWS5 αριστερόχειρες που άλλαξαν για τα καλά τον κόσμο όπως τον ξέρουμε......

5 αριστερόχειρες που άλλαξαν για τα καλά τον κόσμο όπως τον ξέρουμε… Τους ξέρατε;

Αν και αρχικά η αριστεροχειρία είχε θεωρηθεί ως αρρώστια και τεράστιο ελάττωμα σε παλαιότερους πολιτισμούς, με την εξέλιξη του χρόνου και την συμβολή πολλών σπουδαίων προσωπικοτήτων σε τομείς όπως η επιστήμη και η τέχνη, οι αριστερόχειρες απέκτησαν εν τέλει περισσότερο καλή φήμη όσον αφορά στις πνευματικές τους λειτουργίες.

 

Δείτε παρακάτω 5 πολύ σπουδαίους αριστερόχειρες:

 

Άλμπερτ Αϊνστάιν 

 O γεννημένος στη Γερμανία φυσικός που ανέπτυξε την θεωρία της σχετικότητας και συνέβαλλε ποικιλοτρόπως στην εξέλιξη της  Φυσικής Επιστήμης αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αριστερόχειρων, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία λόγω των διανοητικών τους ικανοτήτων.

 

 

Μαρί Κιουρί

Η περίφημη επιστήμονας ανήκε σε μια οικογένεια αριστερόχειρων. Έχει στο ενεργητικό της δύο βραβεία Νόμπελ για την εργασία της πάνω στην ραδιενεργή ακτινοβολία, στην οποία συνέβαλλε ο επίσης αριστερόχειρας σύζυγός της Πιερ Κιουρί. Επιπροσθέτως η κόρη τους Irene, που πιθανολογείται ότι ήταν αριστερόχειρας είναι επίσης κάτοχος Νόμπελ μαζί με τον επίσης αριστερόχειρα σύζυγό της!

 

 

Κάρολος Δαρβίνος 

Ο Βρετανός που ανέπτυξε την εξελικτική θεωρία,έθεσε τα θεμέλια της δημιουργίας μια νέας κοσμοθεωρίας,απαλλαγμένης από την θεοκρατική προσέγγιση της φύσης και του ανθρώπου, τύγχανε να είναι αριστερόχειρας.

Image result for Κάρολος Δαρβίνος

 

Μέγας Αλέξανδρος 

Ο Μακεδόνας βασιλιάς, που ανδρώθηκε πνευματικά στο πλευρό του αριστερόχειρα Αριστοτέλη, έγινε  ο κορυφαίος στρατηλάτης όλων των εποχών. Ο μαθητής του αριστερόχειρα φιλοσόφου ήταν επίσης αριστερόχειρας, κάτι που σημαίνει ότι σκεφτόταν με το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου του.  

 

 

 Jimi Hendrix 

Τέλος σας παρουσιάζουμε μια προσωπικότητα που άφησε το στίγμα της στον χώρο της μουσικής, μεταξύ άλλων για τον ιδιαίτερο τρόπο χρήσης της κιθάρας. Ίσως ο  Jimi Hendrix να είναι το παράδειγμα που αποδεικνύει ότι αριστεροχειρία μπορεί να συνδέεται και με την καλλιτεχνική ροπή. Ο διάσημος μουσικός ήταν ένα από τα θύματα της «κατάρας των 27» (των ροκ καλλιτεχνών που έχασαν την ζωή τους στα 27 τους χρόνια)  στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 σε δωμάτιο λονδρέζικου ξενοδοχείου.

 

 

 

 

Είχατε απορία για το πως μοιάζει ένα τατουάζ αξίας 13.000 λιρών;

Τελικά ένα ρομπότ θα μπορούσε να σου «φάει» την δουλειά σε 10 χρόνια από τώρα;

 

Διαβαστε επισης

loading...