HomeNEWS7 πολιτικές δολοφονίες της πρόσφατης ιστορίας που συγκλόνισαν...

7 πολιτικές δολοφονίες της πρόσφατης ιστορίας που συγκλόνισαν…

Οι παρακάτω πολιτικές δολοφονίες εντοπίζονται στο σχετικά πρόσφατο ιστορικό παρελθόν και συγκλόνισαν σε τόσο μεγάλο βαθμό παγκοσμίως, ώστε συζητούνται ακόμα και σήμερα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων δολοφονιών, είναι ότι είτε εν μέρει, είτε εν συνόλω,καταγράφηκαν από επαγγελματική ή ερασιτεχνική  κάμερα.

 

1. Αλέξανδρος 1ος, βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας – 9/10/1934

Ο 1ος βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας, δολοφονήθηκε από τον Βούλγαρο επαναστάτη Βλάντο Τσερνοτσέμσκι, ενώ βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στους δρόμους της Μασσαλίας. Πρόκειται  για μια από τις πρώτες δολοφονίες  που καταγράφηκαν σε φιλμ. Εκτός από τον Αλέξανδρο, δολοφονήθηκαν επίσης ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λουί Μπαρτού, ο σοφέρ, αλλά και ο θύτης που έπεσε νεκρός από Γάλλους αστυνομικούς.

 

2. Ινεχίρο Ασανούμα, ηγέτης του Ιαπωνικού Σοσιαλιστικού κόμματος – 12/10/1960

Ο αρχηγός του Ιαπωνικού Σοσιαλιστικού κόμματος, Ινεχίρο Ασανούμα, έπεσε νεκρός, όταν ο 17χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής Οτόγια Γιαμαγκούτσι, κάρφωσε στα πλευρά του ένα wakizashi (παραδοσιακό γιαπωνέζικο σπαθί), κατά τη διάρκεια της εκφώνησης λόγου του Ασανούμα στην τηλεόραση. Ακολούθησε η αυτοκτονία του δολοφόνου 3 εβδομάδες αργότερα μέσα στη φυλακή.

 

3. Τζον Κένεντι, πρόεδρος των ΗΠΑ – 22/11/1963

Η συγκεκριμένη πολιτική δολοφονία, σημειώθηκε στο Ντάλας του Τέξας, όταν ο JFK δέχτηκε καταιγισμό πυρών, ενώ ήταν μέσα στη λιμουζίνα του με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ να τραυματιστεί θανάσιμα. Με την βοήθεια του βίντεο των 27 δευτερολέπτων που κατέγραψε με την  κάμερά του ο Αβραάμ Ζαπρούντερ, αποδείχθηκε ότι υπήρξε συνδυασμός πυρών μιας παρακρατικής συνωμοσίας.

 

4. Μπεναζίρ Μπούτο, πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν – 27/12/2007

Η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, άφησε την τελευταία της πνοή δυο εβδομάδες πριν τις γενικές εκλογές, ενώ ήταν ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης. Σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που η Μπούτο  χαιρετούσε τους οπαδούς της από την οροφή του αυτοκινήτου της και δέχθηκε τα πυρά του εκτελεστή της,ενώ αμέσως μετά ένας βομβιστής παγιδευμένος με εκρηκτικά, ανατινάχτηκε πολύ κοντά στο προεδρικό όχημα, σκοτώνοντας 20 άτομα. 

 

5. Γιτζάκ Ράμπιν, πρωθυπουργός του Ισραήλ – 4/11/1995

Ο πρόεδρος του Ισραήλ και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, Γιτζάκ Ράμπιν, δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ από τον ακροδεξιό εξτρεμιστή Γιγκάλ Αμίρ. Ο Ράμπιν, κατά τις προετοιμασίες του ταξιδιού του στο  Όσλο  προκειμένου να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους, δέχθηκε τα πυρά του ορθόδοξου φανατικού, ο οποίος τον σκότωσε με ημιαυτόματο περίστροφο. 

 

6. Ρόμπερτ Κένεντι, γερουσιαστής των ΗΠΑ – 5/6/1968

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μεγάλου του αδελφού,  ο Ρόμπερτ Κένεντι, μόλις είχε λάβει το χρίσμα ως υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Βρισκόταν μάλιστα στο Λος Άντζελες, γιορτάζοντας τη νίκη του στο Συνέδριο των Δημοκρατικών. Ενώ δεν είχε προλάβει να χαρεί την συγκεκριμένη επιτυχία, ο 24χρονος Παλαιστίνιος Σιρχάν Σιρχάν πυροβόλησε τρεις φορές τον Ρόμπερτ μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου «Ambassador». Ο θάνατός του επήλθε το επόμενο πρωί στο νοσοκομείο «Good Samaritan Hospital». 

7. Ανουάρ Αλ Σαντάτ, πρόεδρος της Αιγύπτου – 6/10/1981

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Κάιρο, έχασε την ζωή του από  χειροβομβίδες  που εκτόξευσαν αντιφρονούντες στρατιώτες, οι οποίοι επιπροσθέτως άνοιξαν πυρ προς την εξέδρα των επισήμων, σκοτώνοντας συνολικά 12 άτομα, ανάμεσά τους  και τον Κουβανό πρέσβη. Ο Χαλίλ Ισλαμπουλί, αρχηγός της ομάδας κρούσης, έδωσε το έναυσμα της επίθεσης φωνάζοντας:«Θάνατος στον Φαραώ». Από την συγκεκριμένη επίθεση τραυματίστηκε και ο Χόσνι Μουμπάρακ, διάδοχος και μέχρι πρότινος (2011) πρόεδρος της Αιγύπτου.

 

Στοματικό σεξ: 8 Κανόνες για να στο κάνει με μεγαλύτερη ευχαρίστηση!

 

 

Διαβαστε επισης

loading...