Home NEWS Άννα Κορακάκη: Το απίστευτο ρεκόρ και το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο της Ελληνίδας θριαμβεύτριας!

Άννα Κορακάκη: Το απίστευτο ρεκόρ και το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο της Ελληνίδας θριαμβεύτριας!

0
296

Το χρυσό μετάλλιο της  Άννας Κορακάκη στον τελικό των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ήρθε να προστεθεί στο χάλκιονο της Κυριακής, στον τελικό των 10 μέτρων και να δώσει απερίγραπτη χαρά στους δικούς της ανθρώπους αλλά και στο σύνολο των Ελλήνων.

 

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, ότι η  20χρονη από τη Δράμα που ανήκει στον σύλλογο Ωρίων της Θεσσαλονίκης μπήκε στο κλειστό κλάμπ των Ελλήνων αθλητών που κατακτούν δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, μαζί με τους Κώστα Τσικλητήρα στον στίβο το 1908 και το 1912  Γιάννη Φραγκούδη και Γιώργο Ορφανίδη το 1896 στην σκοποβολή.. Γίνεται μάλιστα η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια που καταφέρνει να πάρει δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα δύο μετάλλια της έρχονται  στην πρώτη μόλις συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μιας και βρίσκεται στο ξεκίνημα της σπουδαίας καριέρας της.

 

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις της μητέρας της αθλήτριας στη δημόσια τηλεόραση, οι συνθήκες προπόνησης της ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικές, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμά της Άννας Κορακάκη.

“Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα, που παίζει αύριο, δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες”. 

 

Παρακάτω παρουσιάζεται το αυτοσχέδιο προπονητήριο της αθλήτριας, που επινοήθηκε από τον πατέρα της και δημοσίευσε ο αδερφός της στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

 

 

 

 

 

Η 20χρονη πρωταθλήτρια γεννήθηκε το 1996 στη Δράμα και μυήθηκε στον χώρο του αθλητισμού  από τον πατέρα της Τάσο Κορακάκη, ο οποίος ανήκε στο χώρο της σκοποβολής, αρχικά ως αθλητής και μέλος της Εθνικής και στη συνέχεια ως προπονητής.

Η Άννα σε ηλικία 15 χρονών ήταν ήδη στην Εθνική ομάδα των νεανίδων, όταν το όριο ηλικίας ήταν τα 21 χρόνια.

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις της είναι, η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου  στο Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι, το 2011 και του χρυσού μεταλλίου στο  Ευρωπαϊκό της Μόσχας, το 2014, όπου σημείωσε  παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων. Την ίδια χρονιά  κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας.

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν και η εμφάνισή της  στη Μπουντεσλίγκα (γερμανικό πρωτάθλημα), όπου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν,κατακτώντας την πρώτη θέση.

Την περσινή χρονιά κατέκτησε  τη δεύτερη θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου συμμετείχαν οι δέκα κορυφαίες σκοπεύτριες του κόσμου.

 

14 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν σκοπεύεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο!