HomeNEWS Αποκλειστικό: Ο Άνθιμος Ανανιάδης λίγο πριν μπει στον κόσμο του...

Αποκλειστικό: Ο Άνθιμος Ανανιάδης λίγο πριν μπει στον κόσμο του Oscar Wilde αποκαλύπτεται!

Είναι νέος ωραίος και καταξιωμένος ηθοποιός, τον έχουμε δει σε πολλές σειρές και ταινίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φυσικά και μιλάμε για τον ταλαντούχο Άνθιμο Ανανιάδη.

 

Σπούδασε στο New York College και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη. Έπειτα έπαιξε σε αρκετές σειρές όπως είναι το «Σχεδόν ποτέ», «Μόνη εξ Αμελείας», «Κρυφά Μονοπάτια», «Απόσταση Αναπνοής» και πρωταγωνίστησε στην «Μαρία η Άσχημη».Στην πορεία τον είδαμε σε διάφορες ταινίες όπως το  « Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίo» και το «Straight Story».

 

 

Όμως το ταλέντο του έλαμψε και στο εξωτερικό καθώς πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες όπως το «1,001 Ways to Enjoy the Missionary Position», «Performance Anxiety», «94» , «My Earl Grey», «Loud and Deep» και το «Foreign Relations».

 

 

 

Με αφορμή την νέα του θεατρική δουλειά επιστρέφει στην Ελλάδα σε μια παράσταση που θα αγαπηθεί από το κοινό. Καλύτερα όμως να μην πούμε άλλα εμείς και να δούμε τι μας απάντησε ο ίδιος στην όμορφη συζήτηση που είχαμε μαζί του.

 

 

 

Πληροφορηθήκαμε ότι θα βρίσκεστε στην Ελλάδα , πρωταγωνιστής σε μια εξαιρετική παράσταση ενός πολύ γνωστού θεατρικού έργου του Oscar Wilde « Το πορτρέτο του Dorian Gray». Αναμφισβήτητα εκπροσωπείτε τον πανέμορφο πρωταγωνιστή που προκειμένου να μείνει για πάντα νέος θα έδινε και  την ψυχή του και σίγουρα η καταξιωμένη Μαριλένα Παναγιωτοπούλου προσάρμοσε υπέροχα το έργο και είσαστε η καλύτερη επιλογή!

 

 

1)Πως αισθάνεστε που θα ενσαρκώσετε αυτόν τον ρόλο;

 

 

 

Καταρχήν είναι τιμή που ήρθα σε αυτό τον κόσμο, τον κόσμο του .Συνδεδεμένο με μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων του Εμμανουήλ Μανιός   της Μαριλένας  Παναγιωτοπούλου και του Θοδωρή Τριανταφύλλου  όσο αναφορά την μουσική. Αυτό  που με εξιτάρει πιο πολύ από όλα είναι η στιγμή  που γίνεται το έργο, επειδή λόγω των , του και της άμεσης αντίδρασης πληροφοριών όλοι είμαστε ένα υποκατάστατο του .Μία εικόνα την οποία προσπαθούμε να προβάλουμε με έναν τρόπο ιδανικό. Το θέμα του φόβου του χρόνου ότι τίποτα δεν είναι για πάντα και πρέπει να ζούμε την στιγμή. Nα έχουμε εκτίμηση της στιγμής  μέσα από όλη αυτή την εξερεύνηση, πίσω από το κείμενο και με το κείμενο και την ομάδα αυτή. Είμαι απίστευτα χαρούμενος, ενθουσιασμένος και είναι μια τεράστια πρόκληση ωρίμανσης για εμένα!

 

 

 

2) Πως καταλήξατε σας έγινε πρόταση, ήταν δική σας έμπνευση  ή οι συντελεστές σας επέλεξαν;

 

 

 

Ήταν μια ιδέα η οποία είχε μπει στο τραπέζι πολύ καιρό, απλά ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και να δημιουργήσω μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους εκτιμώ, με εμπιστεύονται και τους εμπιστεύομαι και  εγώ. Θεώρησα  πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το επαναφέρουμε  σε μια πολύ μοντέρνα απόδοση, διότι το κείμενο έχει μια κλασική μορφή. Εμείς το μετατρέψαμε σε μια μοντέρνα απόδοση χωρίς την ύπαρξη του χρόνου, είναι κάτι το οποίο είναι πολύ minimal και σίγουρα κάποιες τεχνικές που έχω δουλέψει στην Αμερική και στην New York  θα βοηθήσουν αρκετά  όσο αναφορά το πάντρεμα της εικόνας και του ήχου. Δηλαδή η παράσταση θα έχει live Dj ο οποίος θα έχει ένα ολοκληρωμένο  stoty soundtrack το οποίο θα παίζει την ώρα της παράστασης και σε συνδυασμό με εικόνες , μεγάλες οθόνες   και την σκηνή, θα υπάρξει live ένα Dj Theater το οποίο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ πρωτοποριακό. Τουλάχιστον  είναι μια παράσταση η οποία πέραν ότι μπορείς να διασκεδάσεις, μπορεί να δώσει και καινούργια στοιχεία  στο θέατρο και στην όλη εκπροσώπηση αυτού του έργου.

 

3)Το διαφημιστικό σποτ δείχνει την εξαίσια δουλεία όσον εργάστηκαν γι’ αυτό, εσείς δε ως πρωταγωνιστής είστε καθηλωτικός με έντονο βλέμμα και βαθειά πειστική φωνή και πιο όμορφος από ποτέ. Πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτή  σας την εμπειρία.

 

 

Νομίζω το τρέιλερ  καθρεφτίζει την εικόνα και  την ψυχή του Dorian Gray​! Καθρεφτίζει  μέσα από πολύ λίγες φράσεις την εικόνα του τις αισθήσεις του και όλη την ψυχική του στιγμή, το που βρίσκεται. Το δεύτερο σκέλος δεν μπορώ να το αναλύσω εγώ προσωπικά, αλλά σας ευχαριστώ.

 

 

 

4)Τυχεροί οι θεσσαλονικιοί και οι θεσσαλονικιές που θα σας απολαύσουν πρώτοι. Το έργο  θα ανέβει και στην Αθήνα ή θα μας στερήσετε  αυτήν την χαρά;

 

 

Δεν υπάρχει περίπτωση! Εννοείται ότι θα έρθει στην Αθήνα 100% . Απλά θεωρήσαμε  λόγω ότι εγώ είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, ήθελα να ξεκινήσουμε από εκεί να πάρουμε μια βάση και να έρθουμε στην Αθήνα  του Αγίου Βαλεντίνου. Οπότε θα περάσουμε ερωτικά από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά, θα είναι εξαιρετικά ερωτικός μήνας από πλευράς μας για το κοινό. Η περιοδεία θα αρχίσει τα Χριστούγεννα στην Θεσσαλονίκη, 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα  και μετά σε αμερικάνικη version του Blade.

 

 

 

5) Όλοι γνωρίζουμε ότι ζήσατε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα  στο Los Angeles θα θέλαμε να μας μιλήσετε γι’ αυτήν την εμπειρία.

 

 

Μένω ακόμα στο Los Angeles  το σπίτι μου είναι ακόμα εκεί, τουλάχιστον 7 χρόνια τώρα. Τα οποία ήταν εξαιρετικά δομημένα  με πολλές πολλές  εμπειρίες και γεγονότα. Όλες οι στιγμές έχουν την δική τους αξία την οποία δεν θα μπορούσα να αλλάξω με τίποτα, αλλά και πάλι η αγάπη μου για την Ελλάδα είναι τεράστια. Δεν θα μπορούσα να το αφήσω πίσω μου, είναι ένας κύκλος για εμένα όλο αυτό.

 

 

6)Πολλοί Έλληνες ηθοποιοί  κάνανε προσπάθειες να ζήσουν στο Hollywood, αλλά η πορεία είναι πολύ δύσκολη ενώ για εσάς οι ευκαιρίες ήταν περισσότερες, που το αποδίδετε αυτό;

 

 

Δεν ξέρω, δε γνωρίζω! Θεωρώ και για μια μέρα να μείνεις στην Αμερική και για δέκα είναι τεράστιο κατόρθωμα. Εκτιμώ όλες τις προσπάθειες  και όλα τα ρίσκα που παίρνουν οι νέοι σε οποιαδήποτε μορφή είτε αυτό είναι Αμερική, είτε είναι Αγγλία, Αφρική οπουδήποτε και αν είναι να φύγουν από το comfort zone που έχουν και να ανοίξουν τα φτερά τους  και να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι που πραγματικά τους εκφράζει. Δεν μπορώ να αναλύσω τι είχε κάποιος και τι δεν είχε, αλλά μπορώ να δώσω ένα τεράστιο μπράβο στην εκκίνηση να πάρει κάποιος το ρίσκο  και να φύγει. Να κάνει πράγματα πέρα από το κανονικό  του περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό σε οτιδήποτε είτε είσαι ηθοποιός είτε δεν είσαι!

 

 

 

Anthimos ananiadis 2

 

 

 

7) Σκοπεύετε να επιστρέψετε σύντομα στο εξωτερικό;

 

 

Ναι! Νομίζω ότι είμαι ταξιδιώτης  του κόσμου και θα είμαι παντού. Η δουλειά με πηγαίνει στο μέρος που θα εγκατασταθώ για 4-5 μήνες  και να προχωρήσω μετά να κάνω την  δουλειά την οποία πρέπει να κάνω. Η δουλειά με κινεί!

 

 

8) Το ελληνικό κοινό σας γνώρισε από την τηλεοπτική σειρά «Μαρία η άσχημη» και την ταινία «Straight story» έχετε προτάσεις για συμμετοχές σε σειρές και ταινίες;

 

 

Δεν είχα, λόγω χρόνου δεν ασχολήθηκα πάρα πολύ με την τηλεόραση. Είμαι τρομερά συγκεντρωμένος στο έργο και στο θεατρικό να βγει όπως πραγματικά θέλω να βγει. Πιστεύω ότι μπορεί να έχει την απόδοση και την αγάπη από το κοινό. Όποτε  δεν έχω αναπτύξει τις συζητήσεις μου για την τηλεόραση. Πάντα υπήρχαν σκέψεις και συζητήσεις απλά δεν έχω δώσει ολοκληρωτικά την σκέψη μου εκεί, αυτήν την στιγμή.

 

 

9)Είσαστε πολύ νέος ηλικιακά και έχετε καταφέρει πολλά αναμφισβήτητα το ταλέντο σας και η εξωτερική σας εμφάνιση ήταν διαβατήριο της επιτυχίας σας. Ποιο  ρόλο έπαιξε ότι μεγαλώσατε έχοντας σαν πατρική φιγούρα τον δημοφιλή  Κώστα Βουτσά;

 

 

Ο ρόλος του Κώστα στην  ζωή μου ήταν πάντα ο καλύτερος μου φίλος , ήταν πατριός μου, ήταν η φιγούρα που μου έδινε πάντα δύναμη, έμπνευση, αγάπη και μου δίνει. Παρόλα αυτά είχα και τον πατέρα μου, έχω μια εξαιρετική οικογένεια από συνολικά 7 αδερφές  από όλους αυτούς τους γάμους που έχουν γίνει από τον μπαμπά μου, πριν από εμένα. Η μητέρα μου έχει μόνο εμένα φυσικά. Έχω 7 ετεροθαλείς αδερφές οι οποίες υπάρχουν για να ανακυκλώνουν την γυναικεία ύπαρξη γύρω μου, το οποίο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον μεγαλώνοντας , να ζεις και να προσπαθείς να καταλάβεις με πολύ ιδιαίτερη μορφή  το γυναικείο φύλλο. Για εμένα θεωρώ ήταν μια τεράστια εμπειρία αυτό. Θεωρώ τεράστια αυτά που πήρα, υπάρχουν πολλές επιρροές και ο Κώστας Βουτσάς, ο πατέρας μου Ντίνος Ανανιάδης, η μαμά μου η Εύη όλοι οι άνθρωποι αυτοί μου έδωσαν στοιχεία που ανέλυσα, πήρα και αφαίρεσα, αλλά θεωρώ ότι είμαι πραγματικά ευγνώμων σε όλους!

 

 

 

10) Μετανιώνετε για δηλώσεις που έχετε κάνει;

 

 

Νομίζω ότι οποιαδήποτε δήλωση και αν έχω πει πηγάζει από αλήθεια. Δεν πηγάζει από ψέματα, δεν πηγάζει από μια εικόνα που προσπαθώ να φτιάξω, απλά απο την στιγμή που θέλω να πω κάτι το οποίο με εκφράζει. Οπότε δεν έχω κάποιο regret  δεν το παίρνω πίσω.

 

11) Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε μεγάλος σάλος με την δήλωση σας για τις προσωπικές σας σχέσεις. Σας δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημά στα προσωπικά σας;

 

 

Όχι! Χα χα χα

 

 

`12)Σας βρίσκουμε ερωτευμένο ή αφοσιωμένο στην τέχνη σας;

 

 

Αφοσιωμένο στην τέχνη μου!

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για anthimos ananiadis 2016

 

 

13)Η πείρα σας είναι πολύτιμη, τι θα συμβουλεύατε έναν νέο ηθοποιό  που ονειρεύεται να κάνει καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση;

 

 

 

Συμβουλεύω όλους τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους, αυτό που πραγματικά πηγάζει από μέσα τους. Όλοι παίζουμε έναν ρόλο στην ζωή μας με μερικούς ανθρώπους σε δεδομένες στιγμές. Η πιο σημαντική συμβουλή που έχουν δώσει και σε εμένα, είναι να μένεις πιστός σε αυτό που εκφράζει εσένα, όποιες και αν είναι οι επιρροές. Γιατί οι επιρροές σου βρίσκονται μέσα σου και θα βγουν, αν δεν αφεθείς  πραγματικά στον εαυτό σου. Αυτά που σε εκφράζουν σου έχουν δώσει στόχους και αγάπη γι΄αυτό που κάνεις. Οπότε θεωρώ το να είμαστε ειλικρινής και ευθείς προς τον εαυτό μας και στους άλλους  είναι για μένα το πιο σημαντικό και είναι η ταπεινή μου γνώμη. 

 

 

 

14)Τι εύχεστε στους θαυμαστές σας και τους αναγνώστες του Athenstimeout.gr;

 

 

 

Να έχουμε όλοι μια υπέροχη εορταστική περίοδο, να προσπαθήσουμε και ως  Έλληνες να έρθουμε πιο κοντά σε αυτήν την στιγμή που ζει η Ελλάδα. Να έρθουμε πιο κοντά και να οργανωθούμε, αν κάποιος κάνει μια επιτυχία να μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί μια επιτυχία, να έχουμε μια ζεστασιά που έχουν έτσι και αλλιώς οι Έλληνες. Απλά θεωρώ  ότι πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες ανθρώπων  που μπορούν να εκφράσουν   και να κάνουν πράγματα τα οποία έχουν μια σύνδεση. Όποτε πέρα από τις καλές εορτές εύχομαι πραγματικά μια ομαδική σύνδεση  και να δημιουργούν καινούργια πράγματα με τον καινούργιο χρόνο! 

 

 

 

Τέλος να σας ευχηθούμε  με την σειρά μας καλές γιορτές και καλή επιτυχία !

 

 

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...