Home NEWS Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο που μπορείς να τα έχεις όλα!

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο που μπορείς να τα έχεις όλα!

0
348

Αν και θεωρείται σύμβολο της ένοπλης βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες – ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα και την περίοδο της ποτοαγαπόρευσης- το Σικάγο αναγορεύτηκε ως η καλύτερη πόλη του κόσμου για να απολαμβάνει κανείς τη ζωή.

 

Χάρη στα άφθονα εστιατόρια και τα μπαρ της, βρίσκεται, για δεύτερη φορά, στην κορυφή της λίστας που του βρετανικού Time Out η τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ όπου «μπορείς να τα έχεις όλα». 

 

Η πόλη, όπως προκύπτει από την έρευνα, «προσφέρει στους κατοίκους του αμέτρητες ευκαιρίες να φάνε και να πιουν καλά, να είναι χαρούμενοι και να απολαμβάνουν πολιτιστικές εμπειρίες σε κάθε γωνιά του δρόμου».

 

Το περιοδικό πήρε συνεντεύξεις από 15.000 ανθρώπους σε 32 πόλεις, από το Μεξικό μέχρι την Μπανγκόκ, για να τις κατατάξει ανάλογα με την ποιότητα του φαγητού και του ποτού, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, το κατά πόσο είναι φιλικές προς τους επισκέπτες, το κόστος ζωής και το επίπεδο ευτυχίας των κατοίκων τους. Το Σικάγο βρέθηκε πάνω από το μέσο όρο σε όλους τους τομείς –και πέτυχε το καλύτερο σκορ όσον αφορά το φαγητό και το ποτό– ενώ το μοναδικό του ”ελάττωμα” αφορούσε την ασφάλεια.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Νέα Υόρκη έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή και το Όστιν του Τέξας την καλύτερη σκηνή ζωντανής μουσικής. Οι Παριζιάνοι, από την άλλη, έρχονται πρώτοι σε ό,τι αφορά το… σεξ. 

 

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Ισπανία κατέχει δύο θέσεις στην λίστα με την πρώτη δεκάδα όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ με τρεις πόλεις «συμμετέχουν» οι ΗΠΑ. Για μια ακόμη φορά δε το Πορτο της Πορτογαλίας συγκεντρώνει πολύ θετικά σχόλια- θεωρείται και ένας από τους πολύ δημοφιλείς προορισμούς την τελευταία διετία- και βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

 

Η λίστα με τις δέκα καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς και να απολαμβάνει ό,τι καλύτερο έχει να προφέρει ένα αστικό περιβάλλον είναι: 

-Σικάγο (ΗΠΑ)

-Πορτο (Πορτογαλία)

-Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

-Μελβούρνη (Αυστραλία)

-Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο)

-Μαδρίτη (Ισπανία)

-Μάνστεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο)

-Λισαβώνα (Πορτογαλία)

-Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ)

-Βαρκελώνη (Ισπανία) 

 

Η εγκληματικότητα στο Σικάγο

 

Το Σικάγο έγινε το σύμβολο της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ αφού οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν κατά 60% το 2016, ένα γεγονός που έχει επικρίνει σφοδρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά την εκλογή του. Έκτοτε, η πόλη αναθεώρησε την πολιτική αστυνόμευσής της, αναπτύσσοντας έναν υπερσύγχρονο συνδυασμό λογισμικού για την καταπολέμηση του εγκλήματος και συσκευών όπως οι κάμερες παρακολούθησης.

Μολονότι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι αυτές οι πρωτοβουλίες απέδωσαν, οι ανθρωποκτονίες πέρσι μειώθηκαν κατά 16%, στις 650. Ο αριθμός αυτός πάντως παραμένει υψηλότερος από τις ανθρωποκτονίες που σημειώθηκαν στις δύο μεγαλύτερες πόλες των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, μαζί.