Home NEWS Εδώ δεν γράφεται ιστορία… Χιπστορία γράφεται! Και είναι άκρως καλλιτεχνική!

Εδώ δεν γράφεται ιστορία… Χιπστορία γράφεται! Και είναι άκρως καλλιτεχνική!

0
288

Δεν μπορείτε να πείτε, αν είχαν αυτή την παρουσία όσο να πει κανείς, θα είχαν μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Όχι; Πάντως κάπως έτσι το σκέφτηκε Ισραηλινός καλλιτέχνης Amit Shimoni, την οποία ονόμασε Hipstory και στην οποία φαντάζεται πολλούς ηγέτες του κόσμου με κόμμωση και ρούχα της σημερινής τάσης της νεολαίας προς το «παλιό».

 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην έκθεσή του, βλέπουμε μεταξύ άλλων και τους Barack Obama, Donald Trump, Che Guevara, Mahatma Gandhi και Hilary Clinton με το αντίστοιχο ντύσιμο και η αντίστοιχη κόμμωση.

 

hipstory-amit-shimoni-inspiraze_0.jpg

 

«Η σειρά “HIPSTORY” δεν μιλά για πολιτική, μιλά για τη γενιά Y. Συχνά, πιάνω τον εαυτό μου να απορεί για το πόσο διαφορετική είναι η δική μου γενιά, η γενιά Y, από τη γενιά αυτών των μεγάλων ηγετών της σύγχρονης ιστορίας, τους οποίους απεικονίζω» εξομολογήθηκε ο Shimoni  στο «Lost At E Minor».

 

hipstory-hipster-world-leaders-by-amit-shimoni-hero_0.jpg

 

Με άλλα λόγια, σημερινοί μεγάλοι ηγέτες σε άλλη περίοδο και άλλη κουλτούρα… Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήθελε να πυροδοτήσει όχι κριτική αρνητική ή θετική, αλλά συζήτηση προκειμένου να δείξει γνωστά πρόσωπα της επικαιρότητας και της ιστορίας υπό άλλη οπτική γωνία!