Home NEWS Έργα τέχνης του Τόλκιν εκτίθενται για πρώτη φορά στην Οξφόρδη

Έργα τέχνης του Τόλκιν εκτίθενται για πρώτη φορά στην Οξφόρδη

0
362

Σπάνια έργα τέχνης του JRR (John Ronald Reuel) Tolkien τα οποία δεν έχουν προβληθεί/εκτεθεί ποτέ πριν, συμπεριλαμβάνονται σε μια νέα μεγάλη έκθεση για τη ζωή του συγγραφέα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

 

Η συλλογή “Tolkien: Maker of Middle-Earth- Δημιουργός της Μέσης Γης” στη βιβλιοθήκη Weston Library της Oxford, συγκεντρώνει μια σειρά αντικειμένων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Πολλοί από αυτούς δεν κατοικούσαν στην πόλη από το θάνατο του Tolkien το 1973. Η βιβλιοθήκη δήλωσε ότι είναι μια ευκαιρία που συμβαίνει μια φορά μέσα σε μια “γενιά χρόνων”, το κοινό να δει τόσο συσσωρευμένο υλικό σχετικό με τον Tolkien, ενώ στο show συμπεριλαμβάνονται πολλά προσωπικά εφέ.

 

Υπάρχουν επίσης πολλά χειρόγραφα, χάρτες και επιστολές από το αρχείο Tolkien της Βιβλιοθήκης του Bodleian, από τη συλλογή Tolkien του Πανεπιστημίου Marquette στο Wisconsin και πολλές άλλες προσωπικές συλλογές.

 

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτό το υλικό έρχεται πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι τόσο συναρπαστικό να επιστρέφει στην Οξφόρδη, όπου το δημιούργησε ο Tolkien”, δήλωσε η Catherine McIlwaine, αρχειοφύλακας του Bodleian που επιμελήθηκε την έκθεση.

 

“Αυτό είναι ένα άγνωστο στους φαν του Tolkien, οπότε θα είναι φανταστικό”.

 

_101827162_3968164f-6fd8-4f80-bb1c-f005c247ac3f.png

 

 

shores-of-faery-recoloured-300-dpi-1024x790.jpg

 

 

756x429_hobbitdustjacket.jpg