Home NEWS Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα pancakes με γέμιση Νουτέλα!

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα pancakes με γέμιση Νουτέλα!

0
330

Σας έχουμε τη συνταγή για το πιο γλυκό και εύκολο πρωινό που θα δώσει μία μεγάλη ώθηση στο ξεκίνημα της ημέρας σας! Με το Σαββατοκύριακο να είναι μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μακριά, σας έχουμε την υπέρτατη συνταγή για να κακομάθετε τον εαυτό σας!

Τι θα χρειαστούμε:

 

187 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ‏μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα

56 γρ. ‏άχνη ζάχαρη

1/4 κ.γ. ‏κανέλα

1/4 κ.γ. ‏αλάτι

1 ‏μεγάλο αυγό

250ml ‏γάλα

1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

14 κ.σ. ‏Νουτέλα

 

Πως θα τις φτιάξουμε:

  1. Ρίχνουμε 2 κ.σ. Νουτέλα στο ταψί και τις απλώνουμε τις κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουμε έναν μικρό δίσκο με διάμετρο περίπου 6εκ. και πάχος 1/2εκ.
  2. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες 10 κ.σ. και ύστερα τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην κάνει καθόλου σβόλους.
  4. Βγάζουμε το ταψί με τους δίσκους από Νουτέλα και ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά λίγο λάδι. Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι, ύστερα παίρνουμε έναν δίσκο από Νουτέλα και τον ρίχνουμε στη μέση ακριβώς του μείγματος.
  5. Κατόπιν ρίχνουμε ακόμα λίγο από το μείγμα (περίπου 1/8 του φλιτζανιού) από το μείγμα ώστε να καλύψουμε το δίσκο.
  6. Όταν η κάτω πλευρά του Pancake αποκτήσει χρυσαφί χρώμα γυρίζουμε ώστε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμη και αυτή βγάζουμε τη τηγανίτα από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τους υπόλοιπους 7 δίσκους από Νουτέλα.

 

Και καλή σας όρεξη!!!