Home NEWS Geeks της Ελλάδας ενωθείτε!!! Έκθεση στη Στέγη: Science Fiction – Ταξίδι στο άγνωστο

Geeks της Ελλάδας ενωθείτε!!! Έκθεση στη Στέγη: Science Fiction – Ταξίδι στο άγνωστο

0
374

Τώρα είναι η ώρα σας! Μια άκρως φαντασμαγορική και μαγική θα λέγαμε έκθεση στον κόσμο της επιστημής και του φουτουριστικού μέλλοντος σας περιμένει! Από τις 9 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου του 2018, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται το μέλλον, το παρελθόν, το άγνωστο και το γνωστό μαζί.

 

Δύο χρόνια μετά την έκθεση Digital Revolution, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεργάζεται εκ νέου με το Barbican του Λονδίνου και παρουσιάζει την έκθεση Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο από 9 Οκτωβρίου 2017 έως 14 Ιανουαρίου 2018.

Η επιστημονική φαντασία, που κάποτε απευθυνόταν σε ένα μικρό και εξειδικευμένο κοινό, σήμερα βρίσκεται παντού γύρω μας, έχοντας επηρεάσει ως είδος την τέχνη, το design, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία. Εξερευνά τα μυστήρια που μένουν ακόμα να ανακαλυφθούν και τη δύναμη της ανθρώπινης διάνοιας να τα επιλύσει.

Δημιουργεί φανταστικές συνθήκες που φωτίζουν, συχνά κριτικά, τη σημερινή μας πραγματικότητα. Ταξιδέψτε – μέσα από εμβληματικά βιβλία και κόμιξ, κινηματογραφικά και μουσικά έργα που σχετίζονται με την επιστημονική φαντασία και μας έχουν «στοιχειώσει» – σε μια έκθεση για όλη την οικογένεια που κάνει το άγνωστο να μοιάζει πολύ οικείο…

 

πό τις προθήκες θαυμάτων του 19ου αιώνα στην απεραντοσύνη του διαστήματος και μέσα από τις πόλεις του μέλλοντος στα εσώτερα τοπία της ανθρώπινης αντίληψης. Εξερευνήστε τις μυστηριώδεις χώρες του Ιουλίου Βερν και του Τζόναθαν Σουίφτ, ανακαλύψτε νέους γαλαξίες μέσω του «Star Wars» και του «Alien», περιηγηθείτε ανάμεσα σε εξωγήινους και σταθείτε δίπλα σε εμβληματικές διαστημικές στολές κινηματογραφικών blockbusters, όπως του «Star Trek» και του «Interstellar». Στη συνέχεια, φανταστείτε δυστοπικούς κόσμους με το «Handmaid’s Tale», το «Hunger Games», το «Κουρδιστό πορτοκάλι», το «28 Days Later» και το τηλεοπτικό «Black Mirror». Τέλος, όταν δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο να εξερευνήσετε παρά μόνο η ανθρώπινη συνειδητότητα, βιώστε τη μεταμόρφωση και μετάλλαξη του ανθρώπινου σώματος μέσα από τα μάτια του «Ονειρομάντη», του «Donnie Darko», του «eXistenZ».

 

Η έκθεση Science Fiction: ταξίδι στο άγνωστο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα αλλά και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας. Πλαισιώνεται από μια σειρά συναυλιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και κινηματογραφικών προβολών που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συντελεστές:

Επιμέλεια: Patrick Gyger

Συντονισμός: Χρήστος Καρράς

Οργάνωση: Κωνσταντίνα Σουλιώτη

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Ab Rogers Design

Επιμέλεια & Οργάνωση παράλληλων δράσεων: Patrick Gyger, Πάσκουα Βοργιά, Πρόδρομος Τσιαβός, Ηρακλής Παπαθεοδώρου

Επιμέλεια & Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Μυρτώ Λάβδα, Ελεάννα Σεμιτέλου

Επιμέλεια προγράμματος προβολών: flix.gr

Καλλιτεχνική επιμέλεια από την Barbican International Enterprises, με συμπαραγωγούς το Brandts – Museum of Art & Visual Culture (Δανία) και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.