HomeNEWSΓια εμάς παραδοσιακά, για τους ξένους... απλησίαστα. Ποια φαγητά μας τους φαίνονται...

Για εμάς παραδοσιακά, για τους ξένους… απλησίαστα. Ποια φαγητά μας τους φαίνονται περίεργα;

Για εμάς μπορεί να είναι εδέσματα, και μερικά από αυτά να θεωρούνται και λιχουδιές, για τους ξένους όμως δεν μοιάζουν και τόσο δελεαστικά.

 

Η αλήθεια είναι ότι κατά την γνώμη μας, το ένα εξ’ αυτών, ο πατσάς δηλαδή δεν μας μοιάζει ούτε εμάς και τόσο νόστιμος και δεν αρέσει σε πολλούς. Τα υπόλοιπα πιάτα όμως…Ποιος τα παρουσίασε; Μα ποιος πιο ιδανικός από τον γκουρού των “περίεργων γεύσεων” ανά χώρα, τον Andrew Zimmern;

 

Σε ένα από τα ταξίδια του στην Ελλάδα παρουσίασε στους εκατομμύρια τηλεθεατές του τα πιο περίεργα πιάτα μας:

 

* Πατσάς. Η δοκιμή έγινε στην Ήπειρο στην Κεντρική Αγορά και παρά την αρχική του δυσαρέσκεια ως προς το βασικό υλικό, την κοιλιά, τελικά του άρεσε.

 

* Κοκορέτσι. Ναι για εμάς το κοκορέτσι είναι θεσμός, για τους ξένους πάλι το “κεμπάπ με εντόσθια”, όπως το περιέγραψε ο σεφ- παρουσιαστής, είναι πρωτόγνωρο. Όχι ότι δεν το καταβρόχθησε δηλαδή αλλά κουβέντα να γίνεται.

 

* Η πεσκανδρίτσα του φάνηκε εξίσου περίεργη επιλογή όταν είδε το ψάρι στην ψαραγορά, αλλά αργότερα όταν το δοκίμασε μαγειρεμένο από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου ενθουσιάστηκε.

 

* Σάκος χταποδιού με μελάνι. Τηγανιτός κιόλας. Πείτε την αλήθεια, και εσείς ως Έλληνες παρότι ντόπιο φαγητό το έχετε δοκιμάσει ποτέ σας;

 

Τελικώς αυτά που ξεχώρισε καθόλη την διάρκεια της εκπομπής και μάλιστα δεν παρέλειψε να τα εκθειάσει είναι το χταποδάκι στιφάδο αλλά και στην σχάρα, η κακαβιά, το κλασσικό greek souvlaki και το πιάτο που τον ενθουσίασε ιδιαίτερα ήταν μια δωδεκανήσια συνταγή, το αρνάκι μαούρι!

 

 

Και για του λόγου το αληθές, δείτε και το video με τις γνήσιες αντιδράσεις του από την επίσκεψή του στην χώρα μας:

 

 

 

 

Έρευνα που σε κάνει να απορείς.. Εξαρτημένοι από τα social media αλλά δεν τα παρατούν γιατί…

Ένα animation που θα σας αγγίξει.. Μία από τις πολλές ιστορίες που σφράγισαν το 2016.

Διαβαστε επισης

loading...