HomeNEWSΧρόνια πολλά στο new wave - rock icon της Mεγάλης Βρετανίας… Happy...

Χρόνια πολλά στο new wave – rock icon της Mεγάλης Βρετανίας… Happy B-Day Sting

Ίσως ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης που ανέδειξε ποτέ η Μεγάλη Βρετανία. Τα 12 Grammy (σαν solo καριέρα, αν θες πρόσθεσε και 6 ακόμα με τους Police), το Emmy αλλά και τοι τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ το αποδεικνύουν περίτρανα. Όχι ότι περίμενε κανείς απόδειξη από τα τόσα βραβεία του για την αξία του ως καλλιτέχνη αλλά λέμε τώρα.

 

Γεννημένος το 1951 σε μια πόλη λίγο έξω από το Νιούκαστλ, την οποία και άφησε πίσω του το 1977 για να εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Εκεί γνώρισε τους Stewart Copeland και Henry Padovani. Μαζί ίδρυσαν το συγκρότημα The Police. O Sting έγινε ο μπασίστας και ο τραγουδιστής τους.

 

H μεγαλύτερη επιτυχία των Police, ήταν το κομμάτι «Every breath you take» από τον δίσκο «Synchronicity». Ο δίσκος αυτός ήταν και η τελευταία ομαδική δουλειά του συγκροτήματος πριν την διάλυσή τους το 1985.Το 2007 οι Police επανενώθηκαν και αποφασίστηκε μια παγκόσμια περιοδεία.

 

Το πρώτο solo album του  ‘The Dream Of The Blue Turtles’ γνώρισε την επιτυχία, αφού από μέσα του ξεχώρισαν τρία τραγούδια που κράτησαν για πολύ καιρό υψηλές θέσεις στις τοπ λίστες της Αμερικής και της Αγγλίας.

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Sting ίδρυσε την δισκογραφική εταιρία Pangaea, δίνοντας έμφαση περισσότερο σε νέους τζαζίστες καλλιτέχνες.

 

Το 1989 ο Sting, με την συνεργασία της γυναίκας του Trudie Styler ίδρυσε το Ίδρυμα Rainforest, για την προστασία των τοπικών δασών του κόσμου. Με συναυλίες και αρκετές καμπάνιες ευαισθητοποίησης των πολιτών κατάφεραν να μαζέψουν γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Από την έναρξη του, το Ίδρυμα Rainforest έχει επεκταθεί σε ένα δίκτυο οργανισμών που αυτήν την στιγμή λειτουργούν σε 18 χώρες του κόσμου μας.

 

 Εμείς σας αφήνουμε με μερικά must hear κομμάτια, που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομά του:

 

 

 

 

 

26 χρόνια μετά και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ… To Freedom 90 του George Michael με νέες πρωταγωνίστριες…

Πότε ξεκινά γυρίσματα το reboot του «The Crow»;

Διαβαστε επισης

loading...