Home NEWS Η νόστιμη συνταγή της ημέρας: Πατάτες στην λαδόκολλα με σάλτσα φέτας!

Η νόστιμη συνταγή της ημέρας: Πατάτες στην λαδόκολλα με σάλτσα φέτας!

0
479

Σαββατοκύριακο έφτασε, καιρός για οικογενειακό τραπέζι! Και σας έχουμε το τέλειο συνοδευτικό για το κυρίως σας!

Οι πατάτες φούρνου είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ψητό κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. Για να γίνουν ακόμη πιο γευστικές, θα τις ψήσετε με μια αρωματική μαρινάδα και κλεισμένες σε πακέτο και θα τις συνοδεύσετε με πλούσια σάλτσα φέτας.

 

Τι θα χρειαστούμε:

1½ κιλό μικρές πατάτες, πλυμένες καλά, με τη φλούδα

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι μουστάρδα με κόκκους

χυμό από 2 μικρά λεμόνια

3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα

2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο

2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

 

Για τη σάλτσα φέτας:

350γρ. φέτα θρυμματισμένη

100γρ. ανθότυρο

150γρ. γιαούρτι

80ml κρέμα γάλακτος

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Πως θα τις φτιάξουμε:

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  2. Στρώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες (κατά προτίμηση τις σκουρόχρωμες καφέ και όχι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) στη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Ρίχνουμε πάνω τις πατάτες με τη σάλτσα και κλείνουμε σφιχτά τις λαδόκολλες σε πακέτο.
  4. Ασφαλίζουμε το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής και το αφήνουμε μέσα στη λαμαρίνα.
  5. Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο για 1 ώρα.

 

Για τη σάλτσα φέτας:

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα «σπάμε» με πιρούνι μέχρι να λιώσουν.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία απαλή κρέμα.
  5. Αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  6. Σερβίρουμε σε μπολ μαζί με τις πατάτες.