HomeNEWSΗ Παγκόσμια Ημέρα... Αγγουριού, οι γάτες και το Hendrick’s Gin

Η Παγκόσμια Ημέρα… Αγγουριού, οι γάτες και το Hendrick’s Gin

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, λοιπόν, ότι μια παράλογη σχέση θα μπορούσε να συνδέει περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού των γατών παγκοσμίως με το… αγγούρι και κυρίως ότι μέσα σε όλα αυτά θα είχε θέση και το πασίγνωστο Hendrick’s Gin.

 

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό όμως για κάποιο ανεξήγητο επιστημονικά λόγο οι περισσότερες γάτες του πλανήτη φοβούνται τα αγγούρια. Και επειδή το πράσινο αυτό είδος τροφής που συγκαταλέγεται στα φρούτα δεν χαρακτηρίζεται από κάτι ιδιαίτερα τρομακτικό, οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν την παράξενη συμπεριφορά των γατών όταν τα βλέπουν. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο αποφάσισε να επέμβει το διάσημο σε ολο τον κόσμο Hendrick’s Gin με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγγουριού στις 14 Ιουνίου 2016.

Στην ουσία το Hendrick’s Gin αποτέλεσε την αφορμή, ώστε να ασχοληθεί με την… “φοβία” των γατών ο διάσημος αναλυτής συμπεριφοράς ζώων Dr Roger Mugford (που διετέλεσε και εκπαιδευτής των σκύλων της Βασίλισσας της Αγγλίας), ο οποίος εμπνευσμένος από το Gin αποφάσισε να εκθέσει τις γάτες σε ένα αρκετά «περίεργο» πρόγραμμα αντιμετώπισης του φόβου των αγγουριών.

 

 

Σύμφωνα με τον Dr Roger Mugford ο εκ φύσεως φιλοπερίεργος χαρακτήρας της γάτας δημιουργούσε προβλήματα όταν αυτή έρχεται σε επαφή με το παράξενο μακρόστενο άγνωστο αντικείμενο αφού την κάνει να αισθάνεται αμήχανα και γι’ αυτό να φοβάται. Επί της ουσίας ο ειδικός αναλυτής συμπεριφοράς πιστεύει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να φέρνουν με το μαλακό τα χνουδωτά τους κατοικίδια σε επαφή με τα φρούτα αυτά και να τα… «ηρεμήσουν» ειδικά εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αγγουριού.

 

Μερικές από τις συμβουλές που προτείνει είναι:

1. Να κρατάνε τις γάτες μακριά από τα επίμαχα αγγούρια.

2. Να παίζουν χαλαρωτική μουσική ώστε να βοηθούν τους μικρούς τους φίλους να ξεχαστούν.

3. Να εκθέτουν τις γάτες σταδιακά στην θέα αγγουριών ώστε να αρχίσουν να συνηθίζουν.

4) Να κρύβουν το φόβο τους όταν έρθουν αντιμέτωποι οι ίδιοι με ένα αγγούρι.

5) Αν χρειαστεί να μεταμφιέσουν το αγγούρι τους μπροστά στην γάτα.

6) Και τέλος να βεβαιωθούν ότι όταν το αγγούρι θα βρεθεί μέσα σε ένα απολαυστικό Hendrick’s με tonic οι γάτες θα νιώθουν αρκετά ασφαλείς δίπλα στα αφεντικά τους που θα το απολαμβάνουν.

«Το αγγούρι είναι η καρδιά του gin μας, το οποίο παραδόξως περιέχει εκχυλίσματα από αγγούρι, αναφέρομαι στο gin, όχι στο αγγούρι..το αγγούρι είναι φτιαγμένο ολοκληρωτικά από αγγούρι!», δηλώνει ο David Piper, ο Global Brand Ambassador του Hendrick’s «Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουν όλοι οι ιδιοκτήτες γατών ότι την Παγκόσμια Ημέρα Αγγουριού που θα απολαμβάνουν το Hendrick’s & tonic τους με αγγούρι τα κατοικίδια τους θα μένουν απόλυτα ήρεμα και ατάραχα στη θέα του. Οι γάτες παρουσιάζουν έναν παράλογο φόβο για το αγγούρι και όλοι εμείς που το χρησιμοποιούμε σαν γαρνιτούρα στο Hendrick’s θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πώς εκείνη την ημέρα οι γάτες μας δεν θα… ταραχτούν», συμπληρώνει.

 

Περισσότερα γι’ αυτό μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

 

Και βέβαια με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αγγουριού το ασυνήθιστο Hendrick’s gin, αποφάσισε να δημιουργήσει το πιο παράδοξο cocktail, το «The Catnip & Cucumber Cooler», για να γιορταστεί με στυλ η συγκεκριμένη ημέρα και να συμφιλιωθούν γάτες και. αγγούρια!

 

Διαβαστε επισης

loading...