HomeNEWSΚαλό το τσίκνισμα αλλά για να μην αναστενάξει η ζυγαριά.. δες τι...

Καλό το τσίκνισμα αλλά για να μην αναστενάξει η ζυγαριά.. δες τι έχει πέραση αυτόν τον καιρό στο μέτρημα της.. μπουκιάς;

Η αλήθεια είναι ότι τέτοια μέρα, (Τσικνοπέμπτη) μόνο με δίαιτα δεν θα την συνδυάζατε..Τώρα που φάγατε λοιπόν ελεύθερα μήπως ήρθε η ώρα να «πεινάσετε» αύριο;  Γιατί όποιος προμοτάρει μια δίαιτα λέγοντας ότι δεν θα πεινάσεις… μάλλον δεν μιλά για δίαιτα.

 

Από κάπου πρέπει να κόψεις, και αν σας πέφτει βαρύ, να περιορίσεις για να πετύχεις κάτι. Κάτι ήξεραν οι πολύ παλιοί και δήλωναν ότι «τα καλά κόποις κτώνται». Για αυτούς λοιπόν που θέλουν να βγάλουν κορμί για την παραλία, δεν έμεινε και τρελός καιρός, 3 μήνες είναι μέχρι να ξεκινήσουν οι πολλές ζέστες, σας έχουμε τις πιο «in» δίαιτες που κυκλοφορούν και ακολουθούνται από εκατομμύρια. Το αν έχουν αποτελέσματα.. θα το κρίνετε εσείς..

 

Δίαιτα Atkins

 Ξεκίνησε να εφαρμόζεται τη δεκαετία του ’70 από τον Dr Atkins και κατά καιρούς βγαίνει στην επιφάνεια. Δείχνει να είναι η Νο1 επιλογή του κόσμου. Με λίγα λόγια, σε αυτήν τη δίαιτα προσλαμβάνονται μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και λίπους και ιδιαίτερα μικρές ποσότητες υδατανθράκων.

 

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, απαγορεύεται ρητώς η κατανάλωση ζάχαρης, γάλακτος, γιαουρτιού, φρούτων και λαχανικών και γενικά ό,τι έχει να κάνει με υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ρύζι, μακαρόνια κ.λπ.). Από την άλλη, επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος (λευκό και κόκκινο), πουλερικών, οστρακοειδών, λιπαρών τυριών, βουτύρου και μαργαρίνης.

 

Δίαιτα των θερμίδων

Αυτή η δίαιτα παίζει να είναι και από τις πρώτες που κυκλοφόρησαν. Ένα σωστά καταρτισμένο πρόγραμμα διατροφής σίγουρα δίνει βάση στις θερμίδες, αλλά δεν είναι αυτός ο μοναδικός παράγοντας στον οποίο δίνουν σημασία οι διαιτολόγοι. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, ανήκει στις υποθερμιδικές δίαιτες, που η μόνη σημασία τους είναι ο αριθμός των θερμίδων.

 

Δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματος

Νέα είσοδος στον κόσμο της διαιτολογίας…  Η δίαιτα αυτή βασίζεται στον συσχετισμό μεταξύ διατροφής και ομάδας αίματος ενός ατόμου. Σε αυτήν τη δίαιτα το άτομο πρέπει να αποφεύγει τρόφιμα που περιέχουν συγκεκριμένες ουσίες οι οποίες θεωρείται ότι θα το βοηθήσουν να χάσει ευκολότερα βάρος και να βελτιώσει την υγεία του. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, υπάρχει διαφορετική δίαιτα για κάθε τύπο αίματος.

 

Αν περιμένατε να δείτε αναφορά σε δίαιτες express… μάλλον σας απογοητεύσαμε.

 

Το μεγάλο come back της ροκ εν ρολ! O Chuck Berry δεν έχει παίξει την τελευταία του νότα!

Η κατάρα του νησιού Gaiola … δεν μιλάμε για ταινία! Το νησί υπάρχει και έχει γλιτώσει μόνο ένας…

Διαβαστε επισης

loading...