Home NEWS «Μαθήματα» αθλητισμού από Ολυμπιονίκες στα παιδιά της Μάνης

«Μαθήματα» αθλητισμού από Ολυμπιονίκες στα παιδιά της Μάνης

0
215

Την ευκαιρία να μυηθούν σε ολυμπιακά αθλήματα και στις αξίες του Ολυμπισμού από κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είχαν οι μαθητές των σχολείων της Αρεόπολης και του Γυθείου, αλλά και οι κάτοικοι της Ανατολικής Μάνης. Ύστερα από πρωτοβουλία της ομάδας αθλημάτων παραλίας «Μάνη Beach Soccer», με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην περιοχή βρέθηκαν για δύο ημέρες Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το επίπεδο των αθλητικών υποδομών της και υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος.

 

 

 

 

«Ο Σύλλογος μας στηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Πηγαίνουμε σε πολλά σχολεία της χώρας, αλλά πρώτη φορά βρεθήκαμε τόσο μακριά από την Αθήνα. Δυστυχώς σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές. Ελπίζουμε ότι η επίσκεψή μας θα δώσει το έναυσμα για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και σύλλογοι και εμείς ως ΣΕΟ θα είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια γίνει», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.

 

 

 

 

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρεόπολης όπου οι πρωταθλητές μίλησαν με τα παιδιά και ξεναγήθηκαν στο κλειστό αθλητικό κέντρο που κατασκευάζεται. «Λυπάμαι που σε αυτή την περιοχή δεν έχουν συλλόγους πάλης. Υπάρχουν παιδιά με τον ιδανικό σωματότυπο. Συγχαρητήρια στον καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Γιώργο Ροζάκη για την πρωτοβουλία του», τόνισε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος.

 

 

 

 

Οι αθλητές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης όπου συζήτησαν με τον διευθυντή Αργύρη Μαριόλη. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού Κότρωνα, το οποίο παρουσιάζει εντυπωσιακό έργο για την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής και όχι μόνο. «Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν για να χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και στους κατοίκους του τόπου τους. Θέλω να πιστεύω ότι ύστερα από την επίσκεψή μας σε αυτή την όμορφη περιοχή κάποια παιδιά ή γονείς θα ενδιαφερθούν να μάθουν και ένα άλλο άθλημα, εκτός από τα δημοφιλή», υπογράμμισε η γγ του ΣΕΟ και Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη.

 

 

 

 

 

Την επόμενη ημέρα η νέα γενιά του Γυθείου είχε την ευκαιρία να μάθει τις κινήσεις της άρσης βαρών από την πρωταθλήτρια κόσμου Μαρία Χριστοφορίδου, να δει επίδειξη πυγμαχίας από τον πρωταθλητή Ελλάδος Πουλίκο Τσαγκράκο και να γνωρίσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τη βοήθεια του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Ανδρέα Κοσματόπουλο. «Η περιοχή διαθέτει έναν Όμιλο και οι άνθρωποί του δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρειάζονται όμως βοήθεια. Οι συνθήκες για ιστιοπλοΐα είναι ιδανικές», τόνισε ο ιστιοπλόος. Στη Μάνη βρέθηκαν και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πάλης Γιώργος Χατζηιωαννίδης και η χάλκινη Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου. «Συζητήσαμε με τους ανθρώπους του ιστιοπλοϊκού ομίλου για να εντάξουν και την κωπηλασία. Εάν το κάνουν εμείς θα τους φέρουμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και θα βοηθήσουμε για την ανάπτυξη του αθλήματος», δήλωσε η Ολυμπιονίκης.

 

 

 

 

Η διήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Κέντρου Πολιτισμού του Γυθείου με την εκδήλωση «Αθλητισμός, Ολυμπισμός, Κοινωνία» όπου οι πρωταθλητές αναφέρθηκαν στις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού. Στο χώρο υπήρχε και η έκθεση του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου «Από το Ρίο με αγάπη».