Home NEWS Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χορού»!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χορού»!

0
282

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού Μοντέρνου και Σύγχρονου Χορού», το οποίο διεξήχθη στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Στη διοργάνωση πήραν μέρος 485 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ εφέτος, για πρώτη φορά, υπήρχαν και διεθνείς συμμετοχές στην κατηγορία International. Τους αγώνες διοργάνωσε η καλλιτεχνική ομάδα «Morgana».

 

 

 

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν διακεκριμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Αλεξάνδρα Αβράμη, ο Ντανιέλ Λομέλ, ο Μάρκους Γιακούμογλου, η Ζωή Τατόπουλος, ο Αντώνης Κουρούτης, ο Σάμι Γκιάν και η Γουέντι Γκίμπινς. «Παρακολουθήσαμε  πολλές χορογραφίες και πολλούς χορευτές. Διέκρινα δύο παιδιά που μου άρεσαν πάρα πολύ. Πραγματικά ταλαντούχα», δήλωσε ο Ντανιέλ Λομέλ, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 9.000 παραστάσεις και οι κριτικοί τον έχουν εντάξει μεταξύ των δέκα κορυφαίων χορευτών της γενιάς του.

 

 

 

Την ανάγκη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος επισήμανε η Αλεξάνδρα Αβράμη: «Πρόκειται για μία καλή προσπάθεια και εύχομαι του χρόνου να έχει ακόμη περισσότερες συμμετοχές. Δίνει τη δυνατότητα στους χορευτές να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους μπροστά σε κοινό, να αξιολογηθούν και, μέσα από την όλη διαδικασία, να γίνουν καλύτεροι», τόνισε η Αλεξάνδρα Αβράμη, η οποία είναι η πρώτη Ελληνίδα μπαλαρίνα που κατάφερε να επιλεγεί από το φημισμένο «American Ballet Theater».

 

 

 

Τη διοργάνωση και τις δύο ημέρες παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι του χορού και του θεάματος. Ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ (ανσάμπλ) Χαρά Καρυάμη, η πρωταθλήτρια του ανσάμπλ με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο Σταυρούλα Σαμαρά, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδη και η τραγουδίστρια και performer Ιωάννα Σεβοπούλου.  

 

 

 

Το «2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλασσικού Μοντέρνου και Σύγχρονου Χορού»​ ολοκληρώθηκε με ένα φαντασμαγορικό Gala, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα, όπου όσοι διακρίθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και πάλι τα προγράμματά τους μπροστά στο κοινό. 

 

 

 

 

 

     

Τους αγώνες στήριξαν μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα χορήγησαν δώρα στους χορευτές με τις υψηλότερες βαθμολογίες, καθώς και στον χορογράφο των αγώνων που συγκέντρωσε τις περισσότερες διακρίσεις. Μεγάλος υποστηρικτής του πρωταθλήματος ήταν η V-Watches ( www.v-watches.com), τα είδη χορού Βίκη Ζορμπά (www.dancedreams.gr), η Ghyta Yoga School (www.ghytayogaschool.gr), η RAD Polewear (www.radpolewear.com) και το κέντρο εκδηλώσεων Δαιδαλίδες (www.daidalides.gr). Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν το www.onsports.gr και το www.dancetheater.gr.