Home NEWS Το Memrise σε μαθαίνει να μιλάς όποια γλώσσα θέλεις δωρεάν!

Το Memrise σε μαθαίνει να μιλάς όποια γλώσσα θέλεις δωρεάν!

0
320

Το Memrise δεν αποτελεί μία “κλασική” σελίδα μαθημάτων ξένων γλωσσών, αλλά μια γενική πλατφόρμα εκμάθησης. Στην πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνονται μαθήματα για μια μεγάλη ποικιλία ειδικοτήτων, μεταξύ άλλων, τέχνες, επιστήμες και γλώσσες.

Το Memrise θα μπορούσε να προέρχεται από το Memorise, που σημαίνει απομνημόνευση. Στην πραγματικότητα όμως προέρχεται από τη λέξη Mnemonic, δηλαδή μνημονικό. Το site βοηθά το χρήστη να δημιουργήσει μια πατέντα για κάθε λέξη, η οποία αποκαλείται «ΜΕΜ» και κάνει την εκμάθηση να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Το Memrise θα μπορούσε να προέρχεται από το Memorise, που σημαίνει απομνημόνευση. Στην πραγματικότητα όμως προέρχεται από τη λέξη Mnemonic, δηλαδή μνημονικό. Το site βοηθά το χρήστη να δημιουργήσει μια πατέντα για κάθε λέξη, η οποία αποκαλείται «ΜΕΜ» και κάνει την εκμάθηση να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. 

 

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να βρούμε μαθήματα ξένων γλωσσών, χημείας, φυσικής, μαθηματικών, και ιστορίας. Παρά τους πολλούς τομείς που υποστηρίζει αυτή η εφαρμογή, εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με τα μαθήματα ξένων γλωσσών.

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Memrise είναι η δημιουργία μαθημάτων από τους ίδιους τους χρήστες. Αν και οι διαχειριστές έχουν σχεδιάσει έναν μεγάλο αριθμό μαθημάτων, ένας εξίσου μεγάλος αριθμός έχει δημιουργηθεί από εθελοντές.

 

Τα μαθήματά περνάνε από έλεγχο και σπάνια θα εντοπίσουμε οποιαδήποτε λάθος. Το μόνο εμπόδιο που μπορεί να συναντήσουμε είναι η έλλειψη συνοχής μεταξύ των μαθημάτων.

 

 

Οι γλώσσες που διδάσκονται δεν είναι προκαθορισμένες, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο μάθημα. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να πούμε ποιες γλώσσες είναι διαθέσιμες και ποιες όχι.

 

Όσο αφορά το σύστημα παράδοσης και εξέτασης, δεν είναι σταθερό και στηρίζεται αποκλειστικά στο γούστο του σχεδιαστή. Άλλοι σχεδιαστές δίνουν έμφαση στο ακουστικό κομμάτι και την προφορά, ενώ άλλοι στοχεύουν στο γραπτό λόγο.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ξένων γλωσσών από το κινητό ή το tablet σας, μέσω της εφαρμογής Memrise.