HomeNEWSΜέσα στο μυαλό του πιο ευτυχισμένου ανθρώπου του κόσμου…

Μέσα στο μυαλό του πιο ευτυχισμένου ανθρώπου του κόσμου…

Δεν ξέρουμε αν βρήκε το νόημα της ζωής, πολύ πιθανό να το έχει κάνει και αυτό, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχει κατακτήσει την ευτυχία, και έχει γίνει γνωστός ως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος επί γης.

 

Ο ίδιος βέβαια απαρνείται τον τίτλο του υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι μοναχοί πιο ευτυχισμένοι από αυτόν, όμως ο νευροεπιστήμονας Richard Davidson δεν αλλάζει γνώμη.

 

Ο λόγος για τον Matthieu Ricard, έναν Γάλλο βιοχημικό ο οποίος έγινε Βουδιστής μοναχός και στην συνέχεια συγγραφέας και διαμένει πλέον στο  Shechen Tennyi Dargyeling Monastery του Νεπάλ. Σύμφωνα με την έρευνα του Richard Davidson ο εγκέφαλος του μοναχού παρήγαγε ένα επίπεδο κυμάτων γάμμα, που συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μάθηση και τη μνήμη. «Οι σαρώσεις έδειξαν ακόμη υπερβολική δραστηριότητα στο αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του σε σύγκριση με τον δεξιό προμετωπιαίο φλοιό, η οποία του επιτρέπει ασυνήθιστα μεγάλη ικανότητα για ευτυχία και μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα» δήλωσε.

 

Σε μια από τις συνεντεύξεις του πέρσι στο Business Insider o Ricard aπαντώντας στην ερώτηση πως οι άλλοι μπορούν να επιτύχουν την ευτυχία, ο Ricard δήλωσε πέρσι στο Business Insider ότι το κλειδί είναι η καλοσύνη και ο αλτρουισμός ενώ προτείνει 20 λεπτά καθημερινού διαλογισμού εστιασμένο σε ευτυχισμένες σκέψεις για να βοηθηθούμε.

 

Λέτε τελικά αυτό να είναι το μυστικό της ευτυχίας;

 

Τέσσερις Έλληνες στην λίστα του Forbes 30 under 30!

Διαβαστε επισης

loading...