HomeNEWSΜύθοι γύρω από το αλκοόλ που χρήζουν κατάρριψης..

Μύθοι γύρω από το αλκοόλ που χρήζουν κατάρριψης..

Καιρός τους ήταν να μαθευτεί η αλήθεια…

 

Πράγματα που μέχρι σήμερα πιστεύατε ακράδαντα γύρω από τα ποτά, είτε στο φαγητό είτε σαν ποτά σκέτα, και ήρθε η ώρα να ανοίξετε τα μάτια σας.

 

Σε ότι έχει να κάνει με το αλκοόλ στο μαγείρεμα… ΔΕΝ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ!

 

Ok..θα μειωθεί ως έναν βαθμό ειδικά στα φαγητά που είναι χρονοβόρα, αλλά σε άλλα, όπως σάλτσες που ετοιμάζονται γρήγορα, η περισσότερη ποσότητα παραμένει άθικτη! Μην απορήσετε λοιπόν αν με ένα τέτοιο φαγητό και ένα δυο ποτήρια κρασί, κάνατε κεφάλι!

 

Άλλος ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί είναι ότι το κόκκινο κρασί είναι το μόνο ωφέλιμο αλκοολούχο ποτό.

 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες όλα τα αλκοολούχα ποτά κι όχι μόνο το κόκκινο κρασί είναι ωφέλιμα για την υγεία. Η μπίρα, το κρασί και τα υπόλοιπα ποτά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη ή και εγκεφαλικού. Και με ποιο τρόπο θα μας πείτε; Μόνο αν πίνετε με μέτρο . Η Mayo Clinic συμβουλεύει να πίνουμε μέχρι δύο δόσεις την ημέρα για τους άντρες και τις γυναίκες κάτω των 65 ετών και μία δόση για εκείνους άνω των 65.

 

Και ο τελευταίος μύθος για σήμερα (μην σας έρθουν και όλα απότομα) είναι ότι το φαγητό πριν την έξοδο θα σας βοηθήσει να μείνετε νηφάλιοι. Στην πραγματικότητα κάποιες τροφές μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό σας αλλά ότι το εμποδίζουν να απορροφηθεί. Έτσι είναι πιο εύκολο να παρασυρθείτε νομίζοντας ότι όλα είναι οκ.. 

 

Πηγή

 

Ημέρα Δωρεάν Παγωτού σήμερα – Όλα τα σημεία διανομής!

Διαβαστε επισης

loading...