HomeNEWSΝέα πρωτεύουσα για την Αίγυπτο made in China! Τι δεν καταλάβατε;

Νέα πρωτεύουσα για την Αίγυπτο made in China! Τι δεν καταλάβατε;

Τι; Σας ακούγεται περίεργο έτσι;

Αλλά για να είμαστε πιο ακριβείς δεν θα φτιαχτεί εκεί, αλλά θα φτιαχτεί από Κινέζους. Και μπορεί η προέλευση αυτή να είναι συνυφασμένη με την φτήνια το νέο αυτό εγχείρημα κάθε άλλο παρά φτηνό δεν θα είναι μιας και ήδη έχει ξεπεράσει το κόστος των 45 δισεκατομμυρίων και μέχρι να ολοκληρωθεί.. περίπου σε 5 χρόνια δηλαδή, έχουμε ακόμα να κάνουμε λογαριασμό.

 

H εταιρεία China Fortune Land Development Company ανέλαβε το όλο project και υπόσχεται μια νέα πρωτεύουσα, ανατολικά του Κάϊρου με σπίτια που θα στεγάσουν 5 εκατομμύρια κόσμο, βιομηχανικές περιοχές αλλά και το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής του κόσμου. Ήδη έχουν ξεκινήσει έχοντας φτιάξει κιόλας μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

 

Αυτό που απασχολεί όμως είναι το εάν αυτή η «νέα πρωτεύουσα» πρόκειται να καταλήξει και αυτή «πόλη φάντασμα» όπως άλλες τρεις που έχουν ήδη φτιαχτεί λόγω του υπερπληθυσμού και της ρύπανσης που υπάρχει στο Κάιρο. Οι υψηλές τιμές της αγοράς δεν επέτρεψαν την αποσυμφόρηση της πόλης και έτσι έχουν μείνει ως επί το πλείστο ερειπωμένες.

 

Μένει μόνο να δούμε εάν αυτή η φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτή όπως υπόσχονται νέα πόλη, θα καταφέρει να κερδίσει το κοινό της για να πάρει την μεγάλη απόφαση της μετακόμισης. 

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...