Home NEWS Ντόναλντ Τράμπ-Χίλαρι Κλίντον: 2 πρόσωπα με παρελθόν και μέλλον…

Ντόναλντ Τράμπ-Χίλαρι Κλίντον: 2 πρόσωπα με παρελθόν και μέλλον…

0
544

Οι 2 τους θα διεκδικήσουν την Προεδρεία των Η.Π.Α, αλλά οι προβλέψεις για την έκβαση των αμερικανικών εκλογών είναι παρακινδυνευμένες

 

Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ , γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946) και δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, όπως η κτηματομεσιτική, η πολιτική, η συγγραφή αλλά και η τηλεόραση, καθώς παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι του NBC The Apprentice από το 2004 μέχρι το 2015.

Καθώς στις 16 Ιουνίου 2015, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2016, διεκδικώντας το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι χρήσιμο να αναφερθούμε στα πρώτα του βήματα.

Σπούδασε στη Σχολή Γουάρτον στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, και παράλληλα δούλεψε στην κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του Φρεντ Τραμπ, από το 1968.  Ανέλαβε την ηγεσία της το 1971 την μετονόμασε σε The Trump Organization δρατηριοποιούμενος στην κατασκεύ κτιρίων μεγάλου μεγέθους.

 

Ο Τράμπ, ο οποίος στο WWE  εισήχθη στο Hall of Fame το 2013, στην πτέρυγα των επιχειρηματιών, είναι επίσης  Πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts.

Κατά καιρούς έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια, εξαιτίας κάποιων ακραίων θέσεων και λόγω της άκομψης ρητορικής του.

 

 

 

Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον  από την άλλη, γεννήθηκε το 1947 και υπήρξε πρώτη κυρία των Η.Π.Α. από το 1993 έως και το 2001.

Σπούδασε στη Νομική σχολή του πανεπιστημίου Γέιλ, όπου γνώρισε τον Μπιλ Κλίντον.  

Το 1980 ο Μπιλ Κλίντον εκλέγεται γερουσιαστής στο Αρκάνσας και έτσι η Χίλαρι γίνεται η πρώτη κυρία του Αρκάνσας για μια δωδεκαετία.  Το 1993 με την εκλογή του Μπίλ Κλίντον στην προεδρεία των Η.Π.Α  η Χίλαρι γίνεται πρώτη κυρία ολόκληρης της χώρας.

Το  2000 η Χίλαρι εξελέγη γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και το 2006, ενώ στις 20 Ιανουαρίου 2007 ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος των Δημοκρατικών και εν συνεχεία για την προεδρία των Η.Π.Α.

Παρά την ήττα της από τον Μπάρακ Ομπάμα το 2008 έδειξε διάθεση συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος αντίπαλό της στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα και την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε από τον Ομπάμα στο αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών, όπου παρέμεινε ως το 2013

 

Η Κλίντον ήταν παρούσα στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

 

 

Συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο ρολόι!