HomeNEWS"Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ" κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα

“Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ” κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία για να προβληθεί αυτή η ταινία στην Ελλάδα. Ο “άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ” κάνει ντεμπούτο στις ελληνικές αίθουσες προβολών ενώ παράλληλα η φλόγα της Ολυμπιάδας ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για να θυμίσει και πάλι στον πλανήτη ότι τα ιδανικά της ειρήνης και της θέλησης για πρόοδο παραμένουν διαχρονικά ζητούμενα. Η ταινία αναφέρεται σε μία άλλη Ολυμπιάδα, εκείνη του 1936 και πρωταγωνιστής της είναι ο θρυλικός αθλητής Τζέσε Όουενς, ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ.

Βασισμένο στην απίστευτη πραγματική ιστορία ενός θρύλου των Ολυμπιακών Αγώνων, το «Race» είναι μία συγκλονιστική ταινία για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και τη φιλία, και ένα συγκινητικό δράμα για το πώς ένας άνδρας πολέμησε ενάντια στην Ιστορία και κέρδισε, αλλάζοντας για πάντα την εικόνα του κόσμου για το τι μπορεί να καταφέρει ένας αθλητής.

 

Βρισκόμαστε στο Βερολίνο του 1936, την περίοδο της διεξαγωγής της Ολυμπιάδας. Στόχος της ναζιστικής κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν οι Αγώνες ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Κι αυτό ακριβώς το σχέδιο έγινε συντρίμμια από έναν μαύρο Αμερικανό αθλητή – τον σπουδαίο Τζέσε Όουενς.

Έχοντας και ο ίδιος βιώσει τον ρατσισμό στην πορεία του προς την κορυφή, ο Όουενς έγινε διάσημος καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ που έβρισκε στον δρόμο του, χάρη και στη βοήθεια του προπονητή του, Λάρι Σνάιντερ. Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται. Η συνέχεια … επί της οθόνης.

πηγή

Γκολ βγαλμένο από Playstation στη Βραζιλία!!! (video)

20oς αιώνας ο…αιματηρός… Όταν η φύση σε εκδικείται για τα καλά!

Διαβαστε επισης

loading...