HomeNEWSΤο οικογενειακό δράμα της νικήτριας της Eurovision που έγινε τραγούδι...

Το οικογενειακό δράμα της νικήτριας της Eurovision που έγινε τραγούδι…

Το τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε η 32χρονη Τζαμάλα κέρδισε τις εντυπώσεις και κατέκτησε την πρωτιά στην φετινή Eurovision. Η Ουκρανία κατάφερε να κάνει την έκπληξη, διαψεύδοντας τις προβλέψεις που εμφάνιζαν ως φαβορί την Αυστραλία και τη Ρωσία.

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το περιεχόμενο του τραγουδιού της σοπράνο. Πρόκειται για  έναν θρήνο για τους κυνηγημένους Τατάρους και αφορά στην ιστορία της «ξεριζωμένης» προγιαγιάς της τραγουδίστριας, το «1944». 

 

«Τραγούδησα για την ειρήνη και την αγάπη. Θέλω ειρήνη κι αγάπη για όλους!», τόνισε η Τζαμάλα την ώρα που κράταγε στα χέρια της το τιμητικό τρόπαιο της Eurovision.

 

Η 32χρονη όντας σε έντονη συναισθηματική φόρτιση κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της, έθιξε μέσω του τραγουδιού της, τις διώξεις της μουσουλμανικής μειονότητας των Τατάρων της Κριμαίας, από τα εδάφη τους στη Μαύρη Θάλασσα από τις δυνάμεις του Ιωσήφ Στάλιν.

Στις 18 Μαΐου του 1944 ο Ιωσήφ Στάλιν διέταξε τη μαζική εκτόπιση του τουρκογενούς φύλου των Τατάρων της Κριμαίας, με την υποψία ότι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Θεωρείται ότι περισσότερα από 180.000 άτομα απελάθηκαν στην κεντρική Ασία και τη Σιβηρία. Από αυτούς, το 40% πέθανε από κακουχίες κατά τη διάρκεια της εξορίας, ενώ η επιστροφή στη χερσόνησο της Κριμαίας τους επετράπη το 1980, πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο, δεν τους δόθηκε καμία αποζημίωση για τις περιουσίες τους, ενώ η επάνοδός τους προκάλεσε τριβές με Ρώσους και Ουκρανούς που είχαν εγκατασταθεί στις περιοχές τους.

 

Απίστευτο!!!- Καθηγητής Οικονομικών κοιμάται on air σε ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης… 

Singing in the Rain: Η ιστορία της “Φωνής” που σίγησε σαν σήμερα

Διαβαστε επισης

loading...