Home NEWS Πως τα social media έγιναν το νέο e-drug του κόσμου. Πόσο εύκολη είναι η απεξάρτηση όμως;

Πως τα social media έγιναν το νέο e-drug του κόσμου. Πόσο εύκολη είναι η απεξάρτηση όμως;

0
510

Την έκφραση «τραβάτε με και ας κλαίω» κάτι ήξερε ο λαός όταν την δημιούργησε.  Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πολύ απλά πρόσφατη έρευνα που έγινε μας έκανε πάλι να απορούμε με το ανθρώπινο είδος ή μάλλον το ανθρώπινο μυαλό που δεν παίζει απλά παιχνίδια, σε κάνει ότι θέλει.

 

Σύμφωνα με την έρευνα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων επιθυμεί να εγκαταλείψει τα social media, επειδή τα θεωρεί απλώς χάσιμο χρόνου αλλά πάλι οι περισσότεροι αποφασίζουν να παραμείνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram, κ.λπ. κυρίως επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν τις ψηφιακές τους αναμνήσεις και την επαφή με φίλους…

 

Για να είμαστε πιο ακριβείς, παρά την τάση τους να εγκαταλείψουν τα κοινωνικά δίκτυα, οι άνθρωποι αισθάνονται αναγκασμένοι να παραμείνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία (62%) πιστεύει ότι θα χάσει την επαφή με φίλους εάν εγκαταλείψει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 21% των ερωτηθέντων δεν ανησυχούσε τόσο για τους φίλους, αλλά φοβόταν ότι δεν θα ήταν σε θέση να ανακτήσει τις ψηφιακές μνήμες, όπως τις φωτογραφίες, από τη στιγμή που θα εγκατέλειπε ένα κοινωνικό δίκτυο.

 

Και οκ είπαμε το ίντερνετ σε φέρνει κοντά με τον άλλο, έστω ψηφιακά, αλλά πραγματικά, πόση παρέα μπορεί να κάνεις με έναν άνθρωπο που του μιλάς αν του μιλάς δηλαδή μέσω διαδικτύου; Οι πραγματικοί φίλοι βρίσκονται στην ζωή μας και όχι στην οθόνη ενός κινητού ή υπολογιστή. Το αν βρήκες έναν συμμαθητή σου από το νηπιαγωγείο, λέμε τώρα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι τον κάνεις και παρέα. Για να μην περάσουμε στο θέμα των ψηφιακών αναμνήσεων όπως τις ανέφεραν, λες και πριν το διαδίκτυο δεν υπήρχε η φωτογραφία ή τα φωτογραφικά άλμπουμ.

 

 Η καλύτερη και πιο κατάλληλη λύση είναι αυτή του τσιρότου. Μπαμ και κάτω. Μια και έξω. Τα διαγράφεις όλα, για σένα γιατί όπως είπαμε το ηλεκτρονικό σου αποτύπωμα μένει για πάντα, και λες δεν ξαναχρησιμοποιώ τίποτα. Ζω την ζωή μέσα από τα μάτια μου και όχι μέσα από φίλτρα.

 

Το θέμα είναι το κατά πόσο η εξάρτησή σας είναι άρρητα συνδεδεμένη με την καθημερινότητά τας και το κατά πόσο έτοιμοι είστε για αυτή την επεξάρτηση…

 

Mister Ugly… είσαι άσχημος; Σε θέλουμε!

The rise of the clowns… Θα μπορούσε να είναι ταινία αλλά…όχι! Ένα καλλιτεχνικό-επαγγελματικό κίνημα κατά του «IT».